Gå til hoved-indhold
Udstyr
Bestiller man et oliefyr ude i butikkerne, kan der gå mellem 4 og 8 uger, før man kan levere, forklarer Anders Kjøller. Fotos: Troels Lykke
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Anders Kjøller - ekspert i oliefyr til både - nu hos Webasto

Et oliefyr, der skal monteres i en båd, kan være noget rådgivningstungt, når sejlerne selv monterer. - Halvdelen gør det selv, den anden klarer vi, når oliefyr sættes i både, forklarer Anders Kjøller, der nu er produktchef hos Webasto, som vi besøgte i Rødovre.

Af Troels Lykke |

Kjøller startede i 1970 af Willy Kjøller, siden overtog sønnen, Anders Kjøller, firmaet på Østerbro i København. Men i 2020 nedlagde 58-årige Anders Kjøller firmaet efter eget ønske.

Nu ville han i stedet være ansat hos det tyskejede firma Webasto, som produktchef for salg og teknik i Danmark og Norge. Og det blev han 1. oktober i 2020.

13.000 ansatte

Faktisk fik alle ansatte hos Kjøller job efter lukningen. En af medarbejderne, teknikker og montor Søren Sørensen, fulgte med over til Webasto, hvor han i dag yder samme service som hos Kjøller.

Sørensen har tidligere erfaring fra konkurrenten Eberspächer, men kører nu ud i landet med sin servicebil, hjælper kunderne og monterer Webasto-oliefyr i bådene og fikser problemer.

Webasto, der blandt andet producerer brændstofsdrevne vandvarmere og luftvarmere til person- og lastvogne, militærkøretøjer, autocampere og til det maritime marked, har hovedsæde i Tyskland. På verdensplan har Webasto omkring 13.000 ansatte.

Webasto er en tysk Mercedes

Efter vi har besøgt lageret med de mange varer, der også tæller Isoterm-køleskabe, Eno-komfurer, varmtvandsbeholdere og aircondition-produkter tager vi op på Anders Kjøllers hjørnekontor på første sal.

Om Webasto ryger det ud af ham:

- Webasto er som en tysk Mercedes, stærk og pålidelig. Det virker år efter år. Der kan gå flere år, uden man behøver at servicere det, forklarer Anders Kjøller.

Lige nu har Webasto virkelig travlt, især under corona, hvor folk bestiller mange varer til bådene.

- Vi sælger mere, end vi kan levere. Bestiller man et oliefyr ude i butikkerne, kan der gå mellem fire og otte uger, før man kan levere, forklarer Anders Kjøller og fortæller, at motor- og sejlbåde typisk har oliefyr i deres både fra 27 fod og opefter.

content-loader
content-loader
content-loader