Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan kan man også fjerne tang fra kølen, en kvinde måtte hænge med hovedet nedad i et stykke tid. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Super slutspurt af Christensen - slutter på 4. plads ved EM i J/70

Jens Christensen, Ward, Røssberg og Hviid sejlede formidabelt på finaledagen ved J/70 EM i Skovshoved, lige indtil sidste sejlads, hvor de rykkede fra bronze til en 4. plads. Spanske José María Torcida Seghers vandt EM. Se Heegaard-fotos, bl.a. af sejlere, der kæmper med tang.

 

Af Troels Lykke |

Der kom næsten en dansk besætning på podiet til J/70 EM, som netop er rundet af efter 5 dages verdensklasse sejlads i Skovshoved Havn, fortæller Mathilde Ive fra KDY i en pressemeddelelse.

Jens Christensen fra Kongelig Dansk Yachtklub (DEN 1318) og hans besætning bestående af Susanne Ward, Mikkel Rossberg og Jonas Hviid sejlede stabilt, og lå på tredjepladsen efter en suveræn næstsidste sejlads, hvor det danske hold rundede toppen som etter.

Dog blev dagens sidste sejlads en anden historie, hvor en 34. plads rykkede den danske besætning fra 3. til 4. pladsen. 

Spansk hold vandt

Det blev den spanske José María Torcida Seghers på Noticia, der tog titlen som J/70 europamester 2021 efterfulgt af britiske Paul Ward på andenpladsen, og amerikanske Michael Goldfarb på trejdepladsen. Et lille plaster på såret, da amerikaneren havde danske Morten Henriksen ombord. Så på sin vis fik Danmark alligevel del i tredjepladsen. 

Skovshoved fra sin bedste side

Det har i det hele taget været en god uge for Danmark og Kongelig Dansk Yachtklub, hvor Skovshoved Havn har vist sig fra sin bedste side og leveret suveræne forhold til lands og til vands. Nu takker årets største internationale stævne af, men først når en særlig gruppe har fået et velfortjent klap på skulderen:

”Det var slet ikke lykkedes uden klubbens mange frivillige, som har revet en uge ud af kalenderen og gjort alt i deres magt for at levere en god oplevelse for de mange sejlere. Det kan man ikke tage for givet, og sikke en velsignelse som klub, at have så mange gode hænder til rådighed. Tak.”, siger stævneleder Lars Ive fra 

I morgen samledes frivillige for - sammen med Gentofte Kommune og Nordic Ocean Watch, at rydde op og fjerne plastik fra havn og vand. Har man lyst til at gøre noget godt for vores hav, kan man tage del fra kl. 10 på Skovshoved Havn.  

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader