Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Flotte træbåde i Helsingør i forbindelse med den årlige havnefest. Foto: Henrik Hansen

Gratis havnefest i Helsingør rykker indendørs - nu kun plads til 450 gæster

Lørdagens koncerter til KAJ-KALAS på Kulturhavnen i Helsingør må grundet coronarestriktioner afvikles under tag på Kulturværftet - men der er fortsat fest, dans i dokken og udsigt til smukke skibe fra kapsejladsen Øresund På Langs, lover arrangørerne.

Af Sara Sulkjær |

Lørdagens KAJ-KALAS i Kulturhavnen, Helsingør var tænkt som årets store sensommerfest med koncert og dans under åben himmel.

Men på grund af coronarestriktioner rykker de gratis koncerter nu ind i Kulturværftets store sal.

Det betyder, at danske ’Expressen’ og sydsvenske ’Prebens Pågar’ kommer til at spille for maksimalt 450 personer med coronapas. Kun sådan kan arrangørerne - M/S Museet for Søfart, Maritimt Værksted Hal 16 og Kulturværftet - leve op til politiets krav om overholdelse af corona-restriktionerne.

En festlig opvarmning til 2022

Dermed bliver der fortsat både kalas, kapsejlads og koncert på Kulturhavnen på lørdag den 7. august, men med lidt mindre kaj og åben himmel end planlagt. Til gengæld er programmet udvidet med ”Øl & Quiz” og dans i dokken på M/S Museet for Søfart - og begge koncerter er sikret mod regnvejr.

- KAJ-KALAS er efter planen en tilbagevendende festlig begivenhed, der forener kapsejladsen Øresund på Langs med Kulturværftets sensommerfest FEST PÅ KAJEN, fortæller parterne bag begivenheden; Kulturværftet, Maritimt Værksted Hal 16 og M/S Museet for Søfart, og uddyber:

- På grund af corona bliver festen i år desværre lidt begrænset, og koncerterne må rykke indenfor, men der er stadig fest på havnen. Lad os se det som en festlig opvarmning til et endnu større KAJ-KALAS i 2022.

Musik for åbne døre

Koncerterne bliver spillet for åbne døre, så musikken kan høres på Kulturhavnen, hvor der er bar, foodtruck og siddepladser.

Leveradør af musikken bliver danske ’Expressen’ - tidligere Humørekspressen med Pharfar, Klumben, Pewer og Chapper - samt det svenske liveband ’Prebens Pågar’, der præsenteres i samarbejde med Hx festivalen, Helsingborg.

Det er M/S Museet for Søfart, Maritimt Værksted Hal 16 og Kulturværftet, der med støtte fra Helsingør Kommune inviterer til gratis KAJ-KALAS.

Programmet for KAJ-KALAS lørdag den 7. august:

Kl. 12.00: Bar og foodtruck på Kulturhavnen åbner. Mulighed for rundvisning på fyrskibet og gratis rumperolleræs for børnene i dokken.

Fra 13.00: Skibene fra kapsejladsen Øresund På Langs begynder at ankomme. Se de smukke fartøjer fra kajen.

Kl. 15:00: ”ØL & Quiz” i dokken. M/S Museet for Søfarts quiz om historie, skibe og søfart. Kl. 17:00: Dans i dokken. ”MatrosGROOVE” - verdens nemmeste dans, hvor alle kan være med.

Kl. 19.00 – 20.15: Ekspressen (DK). Tidligere kendt som Humørekspressen.

Kl. 21.00 – 22.15: Prebens Pågar (SE)

content-loader
content-loader
content-loader