Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Før kutteren brød sammen, blev der på Instagram regelmæssigt posted billeder af spøgelseskutteren ved Helgenæs. Foto: Betina Kragh Jensen. Instagram: @betinakraghjensen

Spøgelseskutter fjernet ved Helgenæs efter to et halvt år

For to et halvt år siden kæntrede en kutter ved Helgenæs. Efter en del pegen fingre og en god bunke vragrester har Syddjurs Kommune nu fjernet vraget.

Af Troels Lykke |

Det var dagen, hvor 24-årige Magnus Sloth kæntrede ved Helgenæs Strand, efter blot halvanden uge tidligere at have købt en kutter i Horsens. Det skriver TV 2 Østjylland - se vraget og læs om sagen.

Lige siden har kutteren Neptun ligget og skvulpet i Helgenæs' bølger. Nu, knap to et halvt år senere, er Neptun fjernet.

Billeder på de sociale medier

Kutteren var i starten en attraktion blandt turister. For den smukke, gamle træbåd fra 1940'erne så eventyrlig ud i de tidlige timer og rummede samtidig en hel del mystik. 

For hvorfor lå den der? Og hvorfor blev den ikke fjernet?

Før kutteren brød sammen, blev der på Instagram regelmæssigt posted billeder af spøgelseskutteren ved Helgenæs.

Sagen er, at der, som ved flere andre forliste både i de østjyske vande, har været en del fingerpeg omkring, hvem der egentligt har ansvaret for at få en forlist båd fjernet. 

Sælger skulle fjerne båd, mente køber

Hvor ejeren af båden, Magnus Sloth, mente, at det var sælgeren af båden, der skulle sørge for at få den fjernet, mente Miljøministeriet, at ansvaret lå hos Syddjurs Kommune. Imens mente kommunen, at ansvaret lå hos strandejeren. 

Efter at have ligget og skvulpet ved Helgenæs i flere år, var den før så smukke kutter noget medtaget. Til sidst brød Helgenæs' spøgelseskutter sammen. Flere brugere af stranden begyndte at samle vragrester sammen, når de flød ind på land. 

Nu har Syddjurs Kommune fjerne kutteren.

Kilde: TV 2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader