Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ved Bønnerup Strand har de samme udfordring, som man har i Horsens Kommune: Ingen myndighed har hjemmel til at fjerne den forliste båd, og derfor bliver den liggende. Arkivfoto: Troels Lykke

Efterladt sejlbåd ud for Bønnerup Strand - kommune kan ikke fjerne vraget

Da skroget ligger i vandet, og ikke på stranden, kan Norddjurs Kommune ikke fjerne den forliste sejlbåd. Ved Helgenæs ligger der ligeledes en fiskerkutter, som er efterladt.

Af Troels Lykke |

Der er så småt begyndt at dukke flere forliste sejlbåde op i det østjyske.

Dermed er den forliste sejlbåd, som nu i månedsvis har ligget og skvulpet rundt i Horsens Fjord, ikke den eneste af sin slags. Tværtimod.

Blandt andet ligger der en efterladt sejlbåd ud for Bønnerup Strand og driver rundt. Det samme er tilfældet ved Skæring, hvor der ligeledes ligger en efterladt sejlbåd.

Det skriver TV 2 Østjylland - se tv og fotos af bådene.

Ved Helgenæs ligger der desuden en fiskerkutter, som også er efterladt.

Kommune kan ikke fjerne vrag

Vraget ved Bønnerup Strand har skvulpet rundt i vandet i halvanden måned og er til stor gene for strandens gæster.

- Det er netop et meget naturskønt område, og hvor man jo gerne vil gå og nyde naturen. Og den falder ligesom ikke rigtig helt ind, sådan et vrag, der bare ligger der, siger pensionist Lone Juncker fra Gjerrild.

Men fordi skroget ligger ude i vandet og ikke på stranden, kan kommunen ikke fjerne den forliste sejlbåd. Det fortæller formand for Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune Jens Meilvang (LA).

Kilde: TV 2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader