Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Desværre forlader mange mennesker fritidsbåde uden stor værdi, hvilket kan føre til store ekstraomkostninger for uskyldige tredjepartner, som kommuner og privatpersoner, forklarer den norske søfartsstyrelse. Foto: Troels Lykke

Den norske stat indfører gebyr til ejere af fritidsbåde for at få styr på forladte både

Fra 1. januar skal alle ejere af fritidsbåde over syv meter, der er registreret i NOR-registret, betale et årligt gebyr på 200 norske kroner. Et opdateret register er vigtigt for at kunne spore forladte fritidsbåde.

Af Troels Lykke |

Det norske søfartsdirektorat indfører et årligt gebyr for fritidsbåde i NOR-registeret i forbindelse med statsbudgettet. Formålet er blandt andet at sikre et så korrekt register som muligt.

NOR-registret er frivilligt for fritidsbåde over syv meter, men obligatorisk for både over 15 meter.

Ønsker et mere opdateret register

Ifølge det norske søfartsdirektorat rapporterer mange mennesker ikke ændringer i registrerede oplysninger i NOR-registret, såsom skift af ejerskab.

For at få et mere opdateret register indføres gebyret derfor, skriver vg.no.

- Vi ser, at mange ikke opretholder pligten til at meddele, når fx skibe sælges. Det giver fejl i registrerede oplysninger og er uheldigt for både den nye og tidligere ejer af skibet, siger afdelingsdirektør Elisabeth Hvaal Lingaas i det norske søfartsdirektorats afdeling for skibsregistrene.

Få mere styr på forladte både

Et opdateret register er også vigtigt for at kunne spore forladte fritidsbåde.

- Desværre forlader mange mennesker fritidsbåde uden stor værdi, hvilket kan føre til store ekstraomkostninger for uskyldige tredjeparter som kommuner og privatpersoner. Det er ofte ejeren af ​​en kaj eller anløbsbro, der skal tage arbejdet med at fjerne forladte både, selvom de ikke er ejerne af skibene, siger Hvaal Lingaas.

Kilde: vg.no

content-loader
content-loader
content-loader