Gå til hoved-indhold
Havne
Patruljebåden råder over to motorer på hver 250 hk. Foto: Københavns Politi / Facebook

Havnepatruljen på vandet i København - hav styr på disse seks regler

Sommeren igennem patruljerer de københavnske betjente i havnen for at skabe tryghed for sejlere og områdets øvrige brugere. Særligt seks regler må bådejerne være opmærksomme på - se dem her.

Af Sara Sulkjær |

For betjentene i landets hovedstad består en stor del af sommerhalvårets politiarbejde i at patruljere på vandet omkring Københavns havn.

Politibåden er derfor sat i vandet, og betjentene står klar til at hjælpe de mange sejlere, der hvert år sætter kursen mod området:

- Vi er til stede i havnen for at sørge for sikkerheden, da vi gerne vil have, at det er trygt og sikkert for alle at færdes i havnen, understreger Mads fra nærpolitiet til Københavns Politis Facebookside.  

Seks vigtige huskeregler

Her deler politienheden desuden seks grundlæggende regler, som sejlerne i København må være opmærksomme på:

1: Du må højst sejle 6 knob i hovedløbet og 4 knob i kanalerne

2: Du må ikke sejle på vandscooter, jetski, kitesurfing, windsurfing og lignende, da de enten er for hurtige eller svære at navigere og kan blive til fare for andre i havnen

3: Husk at have redningsveste med til alle om bord. Fører af speedbåd skal kunne fremvise speedbådscertifikat, duelighedsbevis eller tilsvarende – samt forsikringspapirer

4: Du må kun afspille forstærket musik i dagstimerne fra kl. 07-22, så natteroen sikres for dem, der bor langs havnen

5: Det er kun tilladt at bade i havnens afmærkede badesteder, hvor der er skilte med ’badning tilladt’. Denne regel er lavet for din egen sikkerheds skyld. 

Overtrædes reglerne kan sejleren straffes med bøde.

Kilde: Københavns Politi

content-loader
content-loader
content-loader