Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan så det ud i Aarhus i august 2021, da SailGP kom forbi. Foto: John Buckle/SailGP

SailGP rykker fra Aarhus til København, når F50'erne sejler til august 2022

Tilskuerpladserne bliver på Oceankaj på Københavns Nordhavn. CEO for SailGP, Russell Coutts: - Som en af ​​verdens ikoniske havnebyer og en global frontløber inden for bæredygtighed er København en ideel vært for SailGP's spændende, kystnære kapsejladser.

Af Troels Lykke |

I dag løftede det globale mesterskab, SailGP, sløret for de første udvalgte byer i ligaens udvidede tredje sæson, der både rummer nye hold og flere og spændende kapsejladser i nye ikoniske byer – herunder København.

Det danske SailGP-hold, der har Rockwool som hovedsponsor, skal dermed vise deres imponerende F50-katamaran med Holger Danske på sejlet frem på hjemmebane i farvandet ud for Oceankaj i København den 19. og 20. august 2022.

Sehested kan næsten ikke vente

- Det er fantastisk, at SailGP vender tilbage til Danmark i SailGP's sæson 3. Vi kan næsten ikke vente med at sejle kapsejlads og vise Dannebrog frem med København som kulisse, siger skipper på det danske SailGP-hold, Nicolai Sehested, og tilføjer:

- SailGP i Aarhus i år var virkelig uforglemmelig, og med tusindvis af fans langs kysten viste vi, at Danmark er et perfekt sted for verdens største sejlsportsbegivenheder. Jeg ved, at danskerne igen vil strømme til for at støtte os i København og holde en kæmpe fest.

SailGP's tredje sæson er blevet udvidet til at omfatte 10 Grand Prixer, hvor de første syv finder sted i 2022 og resten i første kvartal af 2023, hvor sæsonen forventes at slutte i april.

De danske sejlsportsfans kan glæde sig til at opleve den hæsblæsende sejlads på helt tæt hold fra tilskuerpladserne på Oceankaj på Københavns Nordhavn, hvor bådene vil udkæmpe duellerne tæt på land med en topfart på næsten 100 kilometer i timen.

En fantastisk værtsby

CEO for SailGP, Sir Russell Coutts, glæder sig over at kunne præsentere København som vært for SailGP.

- Som en af ​​verdens ikoniske havnebyer og en global frontløber inden for bæredygtighed er København en ideel vært for SailGP's spændende, kystnære kapsejladser og et oplagt sted for os at vise vores engagement i den globale klimaindsats og for en renere fremtid.

Det sker på baggrund af eventen i Aarhus, der formåede at sætte bæredygtigheden på dagsordenen:

- Rockwool Denmark Sail Grand Prix i Aarhus i denne sæson var vores mest bæredygtige nogensinde og satte barren for, hvad vi ønsker at opnå med alle vores SailGP-værtsbyer – sport i verdensklasse, med naturen som drivkraft. Vi ser frem til at bygge videre på dette i København og i de andre værtsbyer i sæson 3.

Københavns overborgmester, Lars Weiss (S), glæder sig over, at København skal være vært for de kæmpestore F50-katamaraner.

- Vi er stolte af vores fantastiske havn i København, der er så ren, at man kan bade i den. Nordhavn bliver en fantastisk ramme for SailGP, der vil give københavnerne og byens besøgende en sejlsportsoplevelse i absolut verdensklasse, understreger han.

Endnu mere succes til dansk sejlsport

Siden 2019 har Rockwool været stolt partner til det danske SailGP-hold siden og vil igen i år være titelpartner ved den københavnske udgave af SailGP – Rockwool Denmark Sail Grand Prix – og derigennem styrke sit engagement i den globale sejlsportsliga.

CEO i Rockwool, Jens Birgersson, siger om det fortsatte partnerskab:

- Vi er glade for at kunne være med til at få SailGP tilbage i dansk farvand for anden sæson i træk. Gennem vores partnerskab med SailGP er Rockwool fast indstillet på at støtte dansk sejlsport på vej mod endnu mere succes. Og det er fantastisk, at vi igennem det partnerskab også kan give muligheden for at nyde og blive inspireret af sportens mest intense kapsejlads – helt tæt på – i København.

Et bæredygtigt og maritimt København

En af hovedpartnerne bag SailGP-eventen i Danmark er Wonderful Copenhagen. Også her er der glæde over at kunne bringe den store sejlsportsbegivenhed til hovedstaden.

- Det er virkelig positivt, at vi med SailGP får gang i tiltrækningen af internationale events til hovedstaden igen. Med en event som SailGP - med katamaraner, der suser hen over vandet ud for København - opnår vi både stor international interesse for at følge eventen, en stærk mulighed for at fremvise, hvad hovedstaden kan som eventdestination og en eksponering af København fra en maritim vinkel med udgangspunkt i vores havn og dens rene vand, forklarer Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Foruden Wonderful Copenhagen har også Sport Event Danmark, som arbejder for og med at bringe de største sportsbegivenheder til landet, været en stor del af arbejdet bag at bringe SailGP til den danske hovedstad.

- SailGP er en meget spektakulær event og et rigtigt godt udstillingsvindue til, hvordan sportsevents kan afvikles med fokus på konkurrencerne, tilskueroplevelserne og bæredygtighed. Det så vi i Aarhus i sommer, og til august bliver det med København som vært, og jeg glæder mig allerede, understreger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

SailGP's sæson 2 er stadig i gang og fortsætter i Sydney den 17. og 18. december med Australiens Sail Grand Prix præsenteret af KPMG. Hele sæsonen afsluttes med den store SailGP-finale i San Francisco den 26. og 27. marts 2022.

SailGP sæson 3 tidsplan* //

14.-15. maj 2022 - Bermuda SailGP præsenteret af Hamilton Princess

18.-19. juni 2022 - United States Sail Grand Prix | Chicago Navy Pier

30.-31. juli 2022 - Great Britain Sail Grand Prix | Plymouth

19.-20. august 2022 - ROCKWOOL Denmark SailGP | København

10. -11. september 2022 - France Sail Grand Prix | Saint-Tropez

24. -25. september 2022 - Spain Sail Grand Prix | Andalusien - Cádiz

11. -12. november 2022 - Dubai Sail Grand Prix præsenteret af P&O Marinas | Dubai

2023 - New Zealand Sail Grand Prix | Christchurch

*Yderligere begivenheder bliver løbende annonceret for at fuldende sæson 3, som slutter april 2023.

content-loader
content-loader
content-loader