Gå til hoved-indhold
Tur
Både tur- og kap-glade sejlere kan deltage i Samsø Rundt. Foto: Henrik Simonsen

Kun én regel gælder under weekendens Samsø Rundt

10-15 bådejere forventes lørdag at sætte signalflag R, når frivillige indbyder til hyggelig sejlads om Samsø. Starten går fra deltagernes egen hjemhavn, og der er hilsepligt undervejs.

Af Sara Sulkjær |

Pak de avancerede kapsejladsregler væk, glem alt om DH-mål og varm i stedet hånden op til venskabelige vink. 

Når bådejere fra havne nær Kattegat lørdag retter kursen mod Samsø, er hilsepligten til alle passerende skibe den eneste regel, der gælder:

- Har man lyst til en hyggelig tur på vandet uden noget andet formål end at sejle rundt om Samsø og hygge sig og måske møde andre sejlere til en moleøl, skal man sejle Samsø Rundt, forklarer organisator for eventen, Simon Møgelvang Bang, til Minbaad.dk.

Mange kan sejle om Samsø

Med de stærkt begrænsede regler kan sejladsen åbnes for alle, uanset bådstørrelse- og type. Det betyder, at  alle bådejere i farvandet omkring Samsø har mulighed for at komme på vandet:

- Man starter i egen hjemhavn, sejler en tur rundt om Samsø, nogle overnatter i Ballen eller Mårup, andre tager det i et stræk, forklarer Simon Møgelvang Bang og uddyber:

- Vi har valgt Samsø, da der er rigtig mange havne i fjordene og ud til Kattegat, der så har mulighed for at deltage, og så er det bare sjovt at sejle rundt om en ø.

Uvished om deltagerantallet

En invitation, som sidste år blev modtaget af to sejlere, der trodsede det udfordrede vejr og satte kursen mod den populære ø.

10-15 deltagere er derfor ikke en umulighed i år, hvor vejrudsigten tegner bedre, og sejladsen, der blev søsat i 2019, er nået ud til et bredere publikum:

- Det er svært at vide præcis, når der ingen tilmelding er. Vi regner med, at sejladsen vokser år for år, efterhånden som den bliver kendt. Næste år kunne vi godt tænke os at mødes i en af havnene på Samsø og hygge lidt med dem, der deltager, forklarer Simon Møgelvang Bang.

Corona-restriktioner sætter dog en foreløbig stopper for de sociale arrangementer for deltagerne, der i stedet må nøjes med at løfte hånden til en hilsen og føre signalflag R som indikation på, at de er blandt årets Samsø Rundt-deltagere.

Læs mere på sejladsens Facebookbegivenhed her.

content-loader
content-loader
content-loader