Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Blu26-mesterskab i Zürick blev vundet af et dansk hold. PR-foto

Schweizisk mesterskab i Zürich i Blu26 gik til Søren Laugesen og co.

Rorsmand Søren Laugesen fra Ry kørte til Schweiz med sin egen Blu26 og vandt med gasterne Joachim Dichmann, Mathias Degn og Mette Reilev. For 14 dage siden vandt holdet i Bayern. I pinsen inviterer teamet til stævne i Middelfart, hvor GoSail stiller Blu26'ere til rådighed.

Af Troels Lykke |

Blu26 er en schweizisk bådtype, som blev brugt under Match Racing World-turen tilbage i tiden. En hurtig, lille og levende båd på 26 fod.

Læs mere om den her. 

Så udbredt er båden dog ikke længere, hvorfor det schweiziske mesterskab var åbent, hvilket gjorde det muligt for andre nationer at tage pokalen med hjem. Denne gang var det et dansk mandskab, der vandt blandt de 14 både på søen i Zürick.

GoSail-holdet med rorsmand Søren Laugesen fra Ry og gasterne Joachim Dichmann, Mathias Degn og Mette Reilev kunne dermed tage hjem med den halvmodel, der agerer vandrerpræmie ved mesterskabet.

Vinder ranglisten

Det skete efter et tre dage langt stævne, der indledningsvist var præget af let vind:

- De første dage var præget af lav og springende vind, hvilket ligger langt fra de danske forhold, vi er vant til. Efter førstedagen lå vi på fjerepladsen. Andendagen var langt bedre, set med danske øjne. Stabil vind omkring de 6 m/sek., hvor vi traf nogle gode beslutninger og trak forrest i feltet. Efter dag to ligger vi etter, forklarer Mathias Degn fra Aarhus til Minbaad.dk.

Dag tre er til gengæld præget af typisk Zürich-vind - ingenting. En lang dag på vandet med venten efter vind forløser sig, da sejladserne til sidst bliver skudt af og stævnet ender med en dansk sejr. 

Samtidig vinder det danske hold årets rangliste, efter at holdet for tre uger siden vandt et stævne i sydtyske Bayern.

Stævne i Danmark i pinsen

Nu kan sejlerne se frem mod et dansk stævne i Middelfar. Søren Laugsen, der driver eventfirmaet GoSail i Middelfart, håber, at 10-15 hold vil møde op og dyste i de Blu26'ere, som firmaet råder over:

- Man møder bare op, lidt samme koncept som man har i Sejlsportsligaen, bare i Blu26 og så kun ét stævne. Vi håber på sejlere fra Schweiz, Tyskland og Danmark, siger Joachim Dichmann, der sejler for Kerteminde Sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader