Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Flere og flere danskere drømmer om et liv på vandet. Foto: Peter Brøgger

Overvejer du at sælge båden? Nu stiger efterspørgslen

Juli er en oplagt måned for salg af sejl- og motorbåde. Det viser DBA's genbrugsindeks. I september falder interessen for bådsalget igen.

Af Sara Sulkjær |

Sejlsporten boomer. Det er ikke kun landets sejlklubber, der melder om en rekordstor medlemstilstrømning. Også landets bådforhandlere mærker efterspørgslen, ligesom brugtbådsmarkedet er brandvarmt.

Det viser Den Blå Avis (DBA) genbrugsindeks, der hvert år kigger danskernes genbrugsvaner efter i sømmene.

Både i top-20

Særligt juli måned, der med sine højere temperaturer indbyder til udeliv langs de danske kyster, er et oplagt måned for bådsalg.

I juli sidste år lå søgninger som 'sejlbåd' og 'motorbåd' begge blandt de tyve mest anvendte på DBA.

Ikke mindst de stramme coronarestriktioner, der sidste år tvang danskerne til at holde ferie indenfor landets grænser, fik efterspørgslen til at stige. Restriktioner, der også i 2021 i høj grad sætter rammerne om danskerne ferieplaner.

Drømme kan realiseres

Netop en sommerferie til søs har fået flere sejlerblodet til at strømme i danskernes årer.

- Vi oplever, at der er stor og stigende interesse for at blive bådejer og holde ferie til søs i Danmark, påpeger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion, over for Faglige Seniorer.

- Man får nok ikke idéen om at købe en båd fra den ene dag til den anden, så det kan være en drøm, folk har gået med i mange år, som så bliver realiseret i kraft af, at man ikke kan så meget andet på grund af corona og rejserestriktioner, forklarer Christian Lerce videre.

Mens bådene fortsat lå på hitlisterne i august, var de i september alle forsvundet fra top-20.

Kilde: Faglige Seniorer

content-loader
content-loader
content-loader