Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
200 besætninger på tværs af mere end 25 nationer kunne have været til start i Aarhus. PR-foto

Corona smadrer 29er-VM i Aarhus - vild skuffelse blandt unge sejlere

Omfattende restriktioner for afvikling af events gør det umuligt at gennemføre sommerens 29er-VM i Aarhus på en acceptabel måde. Derfor har Sailing Aarhus og den internationale klasseorganisationen i samråd med relevante nationale organisationer besluttet at aflyse VM ultimo juli.

 

Af Troels Lykke |

Trods samfundets gradvise genåbning er restriktionerne for afholdelse af events fortsat så omfattende, at det spænder ben for afviklingen af det længe ventede 29er-VM i Aarhus, fortæller Sailing Aarhus til pressen.

I de seneste mange uger har Sailing Aarhus i samarbejde med den internationale 29er-klasse kæmpet en brav kamp for at få tingene til at hænge sammen, men i sidste ende har partnerne måttet konstatere, at 2021 ikke bliver året for en forsvarlig afvikling af et 29er-VM i Aarhus:

- Vi er mange, der har glædet os rigtig meget til 29er World Championship 2021 i Aarhus, især sejlere, trænere, forældre og frivillige, der har afsat sommerferie for i fælleskab at levere en indsats omkring stævnet. Efter utallige møder med kulturministeriet, DIF, Dansk Sejlunion, Sport Event Denmark, Aarhus Events og de lokale politimyndigheder samt den internationale klasseorganisation, må vi erkende, at vi ikke kan gennemføre mesterskabet under acceptable vilkår, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

På den baggrund har Sailing Aarhus i samråd med den internationale klasseorganisation besluttet, at 29er World Championship i år ikke afvikles i Aarhus som planlagt. En beslutning, som de øvrige nævnte organisationer bakker op om.

Klassen håber at vende tilbage i 2024

Sailing Aarhus er især ærgerlig over at aflyse, fordi de danske sejlere og den danske klasseorganisation har trænet og planlagt efter et VM på hjemmebane og må gå glip af det boost, som et VM ellers ville medføre for klassen.

Sailing Aarhus og klasseorganisationen arbejder nu på et 29er-VM i Aarhus i 2024. Præsident for International 29er Class Association Joan Mollerus siger følgende om aflysningen i Aarhus:

- Vi ved, at Sailing Aarhus har gjort alt, hvad der var muligt for at gennemføre VM i Aarhus. Desværre er vi enige om, at det grundet pandemien ikke er det rigtige år at bringe mesterskabet til Aarhus. Vi påskønner den ansvarlighed og pragmatiske indstilling, Sailing Aarhus har vist i forhold til at løse de udfordringer, der knytter sig til pandemien. Vi håber, at vi kan vende tilbage til Aarhus i 2024, lyder det fra klassens præsident.

content-loader
content-loader
content-loader