Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den manglende vind betød, at Scan-Kap-sejlerne havde god tid til vidensdeling i havn. Foto: Simon Svenstrup

Scan-Kap 99'ernes nye vandrepokal kom ikke i brug under Øresundsmesterskabet

Ingen vind, ingen sejlads. Det nyoprettede Øresundsmesterskab kom ærgerligt fra start i Tårbæk, hvor den første udgave af sejladsen måtte afblæses. I stedet nød sejlerne grillmiddag på land og fik gode råd af sejlmager Mads Christensen.

Af Sara Sulkjær |

Et fint program med fire sejladser og uddeling af en helt ny vandrepokal forblev en uopnåelig drøm, da seks Scan-Kap 99'ere søndag mødtes til det første Øresundsmesterskab i Tårbæk. 

- Der var til lejligheden indstiftet en helt særlig vandrepokal til vinderne, så de kunne bevise, at de er på toppen af klassen i Øresund, nemlig en pokal udformet af en mastetop. En pokal, der var enighed om ville pynte på enhver kaminhylde hen over vinteren, forklarer Simon Svenstrup, stævnearrangør, til Minbaad.dk.

Sejlerne fik noget at tænke over

Pokalen kom aldrig i brug. Klokken 13.30 skød banelederen sejladsen af, uden at bådene i manglen på vind var kommet på vandet. Alligevel var smilene store. Dagen bød på flot vejr med masser af sol, og formiddagen gik derfor med gennemgang at alle bådene med opmåling af forstagslængde og rigspænding samt teoretiske og praktiske snakke om optimering af bådene. 

Ikke mindst sejlmager Mads Christensen fra OneSails bidrog med sine brede viden indenfor sejl- og rigtrim:

- Alle sejlere fik noget at tænke over i forhold til opsætning af deres både, lover Simon Svenstrup, der selv deltog i DEN 28, Zenobia.

En hjælp til nye sejlere

Samtidig blev grillarrangementet fremrykket til en fælles frokost klokken 12, alt imens man afventede banelederens dom om mulighed for sejlads. En dom, der altså faldt uheldigt ud kl. 13.30, hvorfor ingen af sejlerne kunne tage fra Tårbæk som ny øresundsmester: 

- På trods af dette var det en god dag på havnen, og alle sejlere var enige om, at gentage arrangementet igen næste år. Stævnet var også tiltænkt som mulighed for at styrke sammenholdet i klassen generelt og hjælpe nye Scan-Kap 99 sejlere i gang med kapsejlads, slutter Simon Svenstrup.

content-loader
content-loader
content-loader