Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Christoph Rassy var en stor personlighed med stærke holdninger og en uden bagtanker, fortæller den tidligere importør af Hallberg-Rassy, Bo Hold i dag til minbaad.dk. Da Christop Rassy stoppede som direktør for år tilbage tog han ud og sejle jorden rundt i to år med sin hustru, mens sønnen Magnus tog over. Foto: Magnus Rassy

Hallberg-Rassys grundlægger Christoph Rassy er død

Den legendariske bådebygger Christoph Rassy er i dag stille og roligt gået bort efter kort tids sygdom i en alder af 87 år. Ingen anden person har betydet så meget for den svenske sejlbådsindustri som han. Hallberg-Rassy er i dag et ikon for langdistancebåde verden over.

Af Troels Lykke |

Christoph Rassy blev født i Tyskland i 1934 og kom til Sverige i 1960 med to tomme hænder for at bygge sejlbåde. Resten er historie - læs om den historie her.

Så sent som i december 2020 blev Christoph Rassy tildelt "Lifetime Achievement Award" i forbindelse med Boat Builder Awards for Business Achievement.

Udgangspunkt for biografi

Juryen uddeler netop denne ærespris til en person, der har haft "en væsentlig indflydelse på bådebranchen i løbet af sin karriere". Prisen er arrangeret af International Boat Industry og industritilbehørsmessen Metstrade.

Bogen "Bådbygger Christoph Rassy" kan varmt anbefales til dem, der vil fordybe sig i emnet. Du kan bestille bogen her.

Hallberg-Rassy er familieejet og familiedrevet. I næsten 19 år har Hallberg-Rassy-koncernen været ledet og ejet af Magnus Rassy, ​​én af ​​Christophs to sønner.

content-loader
content-loader
content-loader