Gå til hoved-indhold
Havne
Havnen i Dageløkke ligger placeret midt i den flotte, langelandske natur. Foto: Visit Langeland

Herre i egen havn? Lille lystbådehavn med store muligheder til salg på Langeland

For to millioner kan du stå i spidsen og udvikle din egen lystbådehavn med nye tiltag og kreative idéer. Havnen i Dageløkke ligger midt i ét af de mest populære farvande herhjemme.

Af Sara Sulkjær |

Byd gæstesejlere fra nær og fjern velkomne på en varm sommerdag og skab de rette rammer for de lokale fastliggere. På Nordlangeland kan denne jobbeskrivelse netop nu blive din. 

Her sælges eller forpagtes en mindre lystbådehavn med 166 tilhørende fritidshuse. En havn, der i 2016 blev opkøbt af tre brødre, der efter fem udfordrende år fortsat er på jagt efter den rette samarbejdspartner eller arvtager:

- Det Sydfynske Øhav er fyldt med lystsejlere, så der er muligheder nok, men desværre havde havnen ledelsesmæssigt været forsømt årene forud for vort køb, og vi har ikke været i stand til at finde den rette forpagter, der kunne rette op på det problem, forklarer brødrene i salgsopstillingen hos Saxis.

Udfordringer og nye muligheder

Der er derfor nok at tage fat på for den kommende ejer, der må kaste sig over problemer med såvel levering af morgenbrødet som dybden i havneindsejlingen.

Til gengæld spottes muligheder for forbedringer, nye tiltag og kreative løsninger horisonten rundt. I december 2019 blev strandbeskyttelseslinjen blandt andet ophævet for havnen, hvilket åbner døren til yderligere, spændende initiativer.

Initiativer, der blandt andet kan omfatte de mange autocampere, der sidste år rullede på de danske landeveje i jagten på en flot, anderledes og ikke sjældent maritim oplevelse langs vandkanten. 

Med eller uden klausul

For brødrene er drømmen klar: Dageløkke skal spille en aktiv rolle i Langelands turismeindustri. Blot to millioner har de derfor valgt at skrive på prisskiltet, hvilket betyder, at en væsentlig indtægt for den kommende ejer kan følge med købet ved et videresalg:

- Skulle det ske, ønsker vi en klausul ind, der giver os ret til 50% af denne gevinst. Du kan dog købe havnen for 3,5 mio uden denne klausul, påpeger de tre brødre.

Læs mere om lystbådehavnen og se salgsopslaget med billeder her.

Kilde: Saxis

content-loader
content-loader
content-loader