Gå til hoved-indhold
Havne
Flyvevåbnet sender sin store redningshelikopter i luften for at lave redningsopvisning i fjorden lige ud for Marina Syd. Foto: Emma Kirketerp, Forsvaret

Masser af aktivitet til Marina City Dag i Kolding - ny havn på vej med 1.000 bådpladser

Med et tætpakket program lørdag 15. oktober vil parterne i Marina City-samarbejdet skabe opmærksomhed om Marina City-projektet med byudvikling og en ny marina. På programmet er alt fra besøg af en redningshelikopter til foredrag med OL-guldvinder Martin Kirketerp.

Af Troels Lykke |

Som optakt til skolernes efterårsferie kan børn og voksne se frem til en festlig eftermiddag med masser af aktivitet ved lystbådehavnen på Marina Syd i Kolding, når Kolding Lystbådehavn, Kolding Havn og Kolding Kommune fredag den 15. oktober inviterer til Marina City Dag.

Man kan blandt andet komme ud at sejle, se flyvevåbnet lave en redningsaktion med helikopter eller høre Danmarks OL-guldvinder Martin Kirketerp fortælle om glæden ved sejlsport.

Et bredt program

Med et tætpakket program vil parterne i Marina City-samarbejdet skabe opmærksomhed om det planlagte Marina City-projekt med byudvikling og ny marina ved fjorden. 

Arrangementet foregår på Marina Syd, Skamlingvejen 5, i tidsrummet kl. 14.00-16.00 - enkelte aktiviteter dog helt frem til kl. 18.00.

- Jeg håber, mange vil benytte lejligheden til at kigge forbi og få en masse at vide om Marina City, hvad enten det handler om det nye bolig- og havnemiljø, den attraktive marina, hvordan bæredygtighed skal gennemsyre projektet, eller hvad vi vil gøre for at styrke natur og biodiversitet i fjorden. Samtidig sætter vi med arrangementet fokus på nogle af de spændende friluftsaktiviteter, der er knyttet til fjorden, forklarer borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune.

Første spadestik

Dagen markerer også starten på nogle af de forberedende arbejder. I krydset Skamlingvejen/Kløvervej får borgmesteren hjælp af flere samarbejdspartnere til at tage første spadestik til et nyt lysreguleret kryds med flere svingbaner, som skal få trafikken til at glide lidt bedre.

På et areal mellem Skamlingvejen og hundeskoven skal der etableres tiltrængt plads til bådoplag, og som erstatning for det bynære areal, der går tabt her, forbedres et eksisterende grønt område med større biodiversitet mellem Skellet og Hegnet i Tved. 

Ved Marina Syd byder eftermiddagen på en vifte af tilbud. Blandt andet inviterer Kolding Sejlklub og klubbens sejlerskole på sejltur i forskellige både. De forskellige sejlklubber holder desuden åbent hus.

Dansk Søredningsselskab byder velkommen ombord på et redningsskib, mens flyvevåbnet sender sin store redningshelikopter i luften for at lave redningsopvisning i fjorden lige ud for Marina Syd.

Også den danske OL-guldvinder Martin Kirketerp – kendt fra tv-udsendelsen Over Atlanten - deltager i arrangementet. Han vil blandt andet fortælle om sin karriere og glæden ved sejlsport.

Om Marina City
Marina City skal blive en ny bæredygtig bydel i Kolding by med et attraktivt bolig- og havnemiljø samt Danmarks mest attraktive marina og den største uden for hovedstadsområdet med ca. 1.000 bådpladser.

Du kan læse mere om projektet på temasiden www.kolding.dk/marinacity.

content-loader
content-loader
content-loader