Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Loïc Venance (t.v.) modtager prisen for årets sejlsportsfoto 2021 i Paris. Foto: Mirabaud Yacht Racing Image

Det bedste foto fra sejlsportsåret 2021 er fundet - se det her

Den franske tricolore kunne findes frem under prisceremonien i Paris torsdag. Et fransk sejlerfoto af en fransk solojordomsejler tog den eftertragtede titel, mens en britisk sejler vandt publikumsprisen med et foto af populære Alex Thomson.

Af Sara Sulkjær |

Vendée Globe, de olympiske lege, America's Cup og SailGP.

Sejlsportsåret 2021 har budt på en bred palette af internationale events, der i den grad har skabt optimale betingelser for verdens maritime fotografer.

At den samlede vinder af årets sejlsportsfoto, der kåres af Mirabaud Yacht Racing Image, netop var på pletten under én af disse events kom derfor næppe som en overraskelse, da konkurrencens vinder torsdag aften blev offentliggjort i Paris.

Målgang i Vendée Globe

I sin egen barndomsby blev fotografen Loïc Venance hædret med den eftertragtede titel, der i år havde 126 fotografer fra 24 nationer med på konkurrencelisten:

- Jeg er meget glad for at have vundet denne pris, som helt klart er en international prestige inden for sejlsportsfotografering, og for at mit foto blev valgt blandt så mange billeder i høj kvalitet, understreger Loïc Venance til konkurrencens hjemmeside.

Det er landsmanden Jeremie Beyous målgang i Vendée Globe, der er blevet udgangspunkt for det flotte vinderfoto, som ses nederst i artiklen. Få sømil fra linjen ses den dygtige solo-jordomsejler med et fokuseret, velovervejet blik efter tusindvis af sømil alene i sin IMOCA 60'er. 

Thomson ved Fastnet Rock

Ikke kun den internationale jury, der står bag Loïc Venances kåring, holder tilsyndeladende af de ofte foilende IMOCA'er. Sejlsportsinteresserede fra hele verden har ligeledes peget på et foto af Alex Thomsons IMOCA 60'er i den såkaldte publikumspris. 

På billedet, der er taget af britiske Patrick Condy, runder den ikoniske sejler Fastnet Rock, Atlanten i et kapsejladsår, der meget vel kan blive Thomsons sidste - i hvert fald som skipper på egen båd.

Fornylig bekendtgjorde den populære brite sin snarlige tilbagetrækning til land, hvor en ny kasket som ambassadør og mentor i stedet sættes på hovedet. 

Se juryens top-20 fra konkurrencen her.

content-loader
content-loader
content-loader