Gå til hoved-indhold
Tur
Tur

Svenske tursejlere opdagede fire meter lang pytonslange, da sejl skulle sættes - bådshagen blev vigtig

I denne 5 minutter lange film fortæller Hans og Agneta Palmberg fra Jönköping om deres skræmmende oplevelse ud for Australiens nordøstlige kyst, hvor de fik en farlig slange om bord på deres 51 fods ketch. De opdagede pytonslangen, da sejlene skulle sættes.

 

Af Troels Lykke |

Pytonslanger er ikke ufarlige.TV 2 skriver blandt andet, efter en 25-årig mand blev spist af en pytonslange:

Netpytoner bruger overraskelsesangreb, som efterlader byttet chanceløs.

- De ligger i skjul, så når man kommer forbi, hugger de ud efter byttet med en fart på 100-150 km i timen. Og så kan man ikke rigtig nå at gøre noget. Hvis man ikke har set slangen, så er man bare fanget, forklarer Jacob Riis, der er dyrepasser i Københavns Zoo.

Derefter snor pytonen sig rundt om sit bytte og kvæler luften ud af det. Hver gang byttet ånder ud, trykker slangen lidt sammen, så byttet ikke kan trække vejret ind igen. Til sidst dør byttet af iltmangel.

Slanger angriber sjældent mennesker

Det er heldigvis langt fra alle pytoner, som kan sluge mennesker. Faktisk skal de gerne være omkring seks meter før de kan gabe over noget så stor som et menneske, skriver TV 2.

Alligevel var der spænding ombord, da tursejlerne Hans og Agneta Palmberg fra Jönköping fik besøg af en større slange på deres 51 fod lange ketch. Se mere øverst i artiklen.

Følg også sejlerne fra Jönköping her: facebook.com/Futurewinds/

content-loader
content-loader
content-loader