Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Let vind og regn måtte de mange sejlere opleve i Juelsminde. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Tarok, en Swan 45 fra Helsingør, kom bedst afsted. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Søren Junker i Nexus fra Horsens landede en sikker 3. plads. Foto: Peter Brøgger

DH-DM skudt i gang - Swan 45 Tarok tog første stik i største gruppe

Spejlblankt vand, lidt regn og tåge spændte ben for formiddagens sejladser til Danmarksmesterskabet i DH-klassen. Men om eftermiddagen slog en let vind igennem fra syd og efter flere timers venten, blev der gennemført en kapsejlads. 

Af Troels Lykke |

Sejlere er vant til at være underlagt vejrets luner og har erfaring i at vente på vind. Alligevel er det en stor forløsning endelig at komme i gang med DH-DM. 

I gruppe 1, bådene med de hurtigste måltal, har Kongelig Dansk Yachtclub domineret, fortæller DH-DM i en pressemeddelelse.

Swan 45 var bedst 

Vinderen af dagens race blev Erik Berth i Tarok VII fra KDY i en Swan 45. Den forsvarende mester i gruppe 1, Søren Junker i Nexus fra Horsens landede en sikker 3. plads, hvilket holder medaljechancen åben for resten af stævnet. 

“Vi er kommet for at forsvare vores titel,” siger Søren Junker i X-41’eren fra Horsens og forklarer videre:

“Den lette vind gør sejladsen meget mere chance betonet og det handler virkelig om at udnytte de vindtryk som er bedst muligt. Den lette vind gør samtidigt, at langt flere kan være med om toppræstationerne, så vi håber helt sikkert på mere regulær vind de næste par dage.”

Stony i Italia 11.98 lige efter

Vinderen af dagens race i gruppe 1, Tarok VII fra KDY, en Swan 45, blev skarpt forfulgt af Stony VIII fra KDY i en Italia 11.98 med Rasmus Andersen ved roret.

Med ombord har teamet den erfarne sejler og sejlmager, Mads Christensen, fra OneSails. Mads Christensen var med til at vinde DH-DM 2019 i gruppe 2. 

“Når vi sejler i DH-klassen, så kigger vi på os selv, om vi føler vi lever op til niveau. Og så må vi se, hvad det afspejler i de endelige resultater efter måltal. Det er en del af showet at vente på vind. Faktisk synes jeg det kan være helt afstressende at blive sendt på vandet og vente, for man kan ikke gøre andet end at være der. Når det er sagt, så er en dags venten også rigeligt,” siger Mads Christensen, sejler på  Stony VIII.

Nyt blod til DH-Klassen

I gruppe 2 finder vi tidligere 49’er og elitesejler Mads Emil Lübeck som har kastet sig ud i en Jeanneau Sun Fast 3600. Det er første gang Lübeck er med til DH-DM og teamet præsterede en flot 7. plads i dagens sejlads.

“Det må siges, at være favre nye verden for mig,” siger Mads Emil Lübeck fra KDY. “Det er højt niveau, og det gør det bare super sjovt at være med. Og så er det fede, at når man venter mange timer på vind som i dag, så er det langt mere komfortabelt at sidde i en kølbåd end at stå i en 49’er." 

Sejlsport skal ses fra oven

Et af de perspektiver som klæder sejlsport rigtig godt er fra oven. Selvom dagen kun bød på en enkelt sejlads har det ikke forhindret dronefotografen i at få klippet en fantastisk video sammen. Se med her: https://fb.watch/7Xt6Kva-3z/

content-loader
content-loader
content-loader