Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlads uden vind er svært, må man sande i Juelsminde, hvor 58 både skal kæmpe til på søndag. Foto: Peter Brøgger

Starten på DH-DM truet af spejlblankt vand og tåge i Juelsminde

Meget svag vind udfordrer fredag sejlerne til DH-DM. Startskuddet skulle have lydt i formiddags, men lige nu er sejladserne stadig udsat på vandet.  Sejlerne driver rundt i Juelsmindebugten og håber at vejrguderne snart tilsmiler dem lidt vind. 

Af Troels Lykke |

Med en direkte hotline til Danmarks meteorologiske institut har baneledelsen dog optimistiske omkring at vinden kan fylde ind i Juelsmindebugten over dagen og ledelsen har besluttet at sejlerne sendes på vandet fra morgenstunden.

“Stævnet slutter først søndag.” Siger den erfarne baneleder, Troels Wester Fischer, Hellerup Sejlklub. Og med en bedre vejrudsigt for weekenden er stævneledelsen fortrøstningsfulde, skriver Anette Viborg til bådpressen.

Grundet Corona-aflysningen af DH-DM i 2020 er Danmarksmesterskabet 2021 en længe ventet battle of champions. Stemningen blandt sejlerne er intens.

Efter mange måneder hvor de er blevet holdt på land, skal de endelig ud i deres rette element og have vand under kølen og vind i sejlene på kapsejladsbanen.

Det bliver både muligt at følge sejladserne på TracTrac, samt der vil blive sendt live fra flere af starterne og mærkerundinger i løbet af weekenden på Facebook. Find livevideoer og meget mere på DH-DM’s facebookside: www.facebook.com/DH.Dansk.Mesterskab

 

Vejret fra DR på besøg

Fra morgenstunden troppede Vejret fra DR op i Juelsminde og fulgte sejlerne ud på vandet fra morgenstunden. Se reportagen fredag aften i de sene nyheder på DR1, Vejret. 

Program

Lørdag skal sejlerne ud og sejle et nyt distanceformat med to sejladser på cirkelbane, hvor mållinje og måltidspunkt for første sejlads samtidig er startlinje og starttidspunkt for anden sejlads. Den første sejlads vil blive startet efter omvendt respit. 

Søndag sejles der igen op ned baner. Søndag eftermiddag kåres der 3 danske mestre i henholdsvis gruppe 1, 2 og 3. 

Se weekendens program her: www.dh-dm.dk/program
content-loader
content-loader
content-loader