Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
J/9eren er en båd, du kan sejle alene og rigge til på få minutter eller medbringe hele banden med masser af plads til overs. Tegning: J/Boats
Kort Nyt

Ny J/9 dagsejler på vej med kæmpe cockpit

Vi har sagt det længe, designere i dag og tidligere, designer cockpit alt for små, det er jo der man er når man sejler og oplever, men nu gør en 28 fods amerikaner, J/9, noget ved problemet. J/Boats ønsker samtidig at gøre sejladsen mere enkel.

 

Af Troels Lykke |

Som svar på et voksende behov blandt sejlere for en mere behagelig, enklere og lettere at eje dagssejlere, er J/Boats glade for at kunne annoncere en slank ny 28-fods, J/9, med måske det mest komfortable cockpit, lyder det fra den amerikanske producent Jeff Johnstone fra J/ Boats.

Sportsbåden J/70eren har da også et kæmpe cockpit, der gør at gasterne lettere kan arbejde.

Om J/9eren lyder det fra USA:

”Dette er en båd, du kan sejle alene og rigge til på få minutter, eller medbringe hele banden med masser af plads til overs. At flygte til vandet og nyde et fælles familieeventyr har aldrig været vigtigere, og J/9 er den perfekte platform,” fortæller Jeff Johstone videre.

Badeplatform 

En badeplatform bag cockpittet giver mulighed for at komme i vandet og op igen, noget mange af vores 70er og 80er-både mangler.

J/9eren der bygges i Bristol, Rhode Island, USA af CCF Composites, vil blive bygget så en person kan sejle den. Båden vil være slank med en bredde på 2,63 meter. Og J/9eren vil kunne sejles godt med kun et storsejl oppe, men du kan selvfølgelig også rulle din fok ud.

J/Boats lover ren sejlglæde og at du kan rigge båden til på få minutter og der vil være god støtte til fødderne i cockpittet, når den 28 fods båd krænger.

Desværre er prisen på båden ikke opgivet endnu, men J/Boats har aldrig været kendt for at levere billige sejlbåde, til gengæld er de kendt for at holde en god gensalgsværdi.

J/9

Længde 8,54 m

Vandlinje  7,75 m

Bredde    2,63 m

Dybgang  1,5 m

Vægt       1,92 ton

Værft  Rhode Island, USA by CCF Composites

Læs mere:  jboats.com.au/j-9-day-sailer/

content-loader
content-loader
content-loader