Gå til hoved-indhold
Tur
Projektleder og havbiolog i Blå Oplevelser, Søren Larsen, ses her. Foto: Danske Tursejlere

Festlige Blå Oplevelser på Vesterhavnen i Nyborg

”Safaritur” og sjove vandaktiviteter for børn og voksne på Nyborg Fjord er blandt attraktionerne, når Danske Tursejlere officielt åbner projekt Blå Oplevelser. Der er åbningsfest den 19. juni på Vesterhavnen i Nyborg.

Af Troels Lykke |

Det er lagt op til en spændende og sjov dag, når Danske Tursejlere byder til åbningsfest på deres projekt Blå Oplevelser.

Projektet skal få flere til at opleve kystnaturens herligheder på en ny og aktiv måde. Derfor er der også planlagt mange aktiviteter til åbningsfesten, hvor børn og voksne selv kan være med og få en ”på den blå oplever”.

- Vi har en række både parat til at sejle interesserede ud på Nyborg Fjord for med egne øjne og ører at opleve det spændende dyreliv og den interessante natur, vi omgiver os med. Derudover har vi i vores store telt på Vesterhavnen allieret os med en række lokale klubber, der vil fortælle om deres vandaktiviteter, fortæller forretningsfører i Danske Tursejlere, Leif Nielsen, der også er projektansvarlig i Blå Oplevelser.

- Desuden giver de en lille opvisning i havnebassinet, så vi alle kan se, hvordan det foregår. Om eftermiddagen er der mulighed for selv at prøve kræfter med aktiviteterne. Klubberne vil sammen med deres erfarne instruktører sørge for, at børn og voksne på en sikker måde kan muntre sig med SUP-bræt, havkajak, sejljolle, robåd og snorkling, uddyber han.

Over og under vandet

Danmarks kyster og fjorde er en skatkiste fuld af oplevelser. Her er en masse at se på - og en masse at være med i og en masse at få forstand af. Uanset hvordan du færdes i det fri. Om du snorkler, surfer eller sejler, så inviterer vores kyster simpelthen til Blå Oplevelser.

Projekt Blå Oplevelser løber de næste par år og vil i ord og billeder give alle, der færdes i det fri, en lærerig information om naturen og kulturen i de kystnære områder.

Klap en fisk

Dagen igennem vil projektleder og havbiolog Søren Larsen fortælle om, hvad man kan opleves i naturen, hvis man har øjnene med sig. Blandt andet vil han fortælle om de fisk, man selv kan klappe i det store rørebassin, der er opstillet på havnen.

Dagen startes med åbningstaler og klipning af ”det blå bånd”, hvilket Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs, står for. Derefter åbnes der for de mange aktiviteter, som løber til sidst på eftermiddagen.

Hele programmet kan ses på www.blaaoplevelser.dk og på www.dansketursejlere.dk

Projekt Blå Oplevelser er støttet med 1,5 mio. kr. af Nordea-fonden samt af Friluftsrådet og Danske Tursejlere, der hver støtter med 0,5 mio. kr.

Fakta om Blå Oplevelser
- Oplevelser og aktiviteter i 50 udvalgte områder i Danmark beskrives på en interaktiv hjemmeside, der også vil fungere som et forum for deling af natur- og kulturoplevelser relateret til projektet.

- Blå Oplevelser kan også tilgås fra: Dansk Sejlunions Tursejler app, FLIDs Havneguide, Sejl Sikkert Alarm app, Ud i naturen m.fl.

Hvert af de 50 områder beskrives med fokus på:
* Den unikke natur i området (f.eks. et fuglereservat, stenrev, vådområder)
* Hvilke dyrearter man kan opleve (f.eks. fisk, sæler, marsvin, havfugle)
* Hvilke tangarter, man kan se (f.eks. sukkertang, ålegræsenge)
* Hvilke kulturoplevelser, der måtte være i nærheden (f.eks. resterne af en vikingeboplads på lavt vand)
* Sværhedsgrad af aktiviteten/ruten
* Hvad man skal medbringe/være opmærksom på?

content-loader
content-loader
content-loader