Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Selv en 4-dobbelt olympisk guldvinder kan ikke styre den vilde F50er. Her går det galt i Cadiz. Foto: SailGP
Kapsejlads
Kapsejlads

Sir Ben Ainslie væltede dramatisk i Cadiz til SailGP - danskerne tabte pusten i det hårde vejr

Rockwool-holdet med Nicolai Sehested var på tredjepladsen i SailGP-stævnet om lørdagen, men så kom der 12 m/sek., og holdet rykkede ned på en sjetteplads og er nu næstsidst. OL- og America's Cup-vinder Peter Burling tog sejren i Cadiz. Se Englands og Spaniens kæntringer.

Af Troels Lykke |

New Zealand fik en sjælden guldmedalje ved SailGP-stævnet i Spanien. Her fik New Zealand-styrmanden Peter Burling sin første smag af succes med sejren, hvor holdet ramte en topfart på 83,5 km/t.

Holdet undgik kæntring i modsætningen til både den spanske båd og britten Sir Ben Ainslie, der kæntrede i vinden, som nåede 25 knob på andendagen i Cadiz.

Forhold, der ligeledes passerede Australien med Slingsby, der nu fører serien før årets sidste stævne i Sydney i december.

Sehested ikke god i blæsevejr - men ingen undskyldninger

Samtidig røg danskerne dramatisk ud af top-3 efter lørdagens flotte sejladser. Holdet har stadig en podieplads til gode i SailGP-serien, hvor de denne gang sluttede på sjettepladsen og dermed er næstsidst i serien.

- Det var en blæsende og vild dag. Virkelig hårde vindstød. Vi har ikke rigtig oplevet disse forhold siden Bermuda, forklarer Sehested og uddyber:

- Det var ikke vores bedste dag. Jeg kommer ikke med undskyldninger - vi har meget at lære i håndteringen af ​​denne store brise, og vi er stadig langt fra de bedste både under forhold som dette. Vi har brug for flere timer i denne slags vejr, vi havde ikke fortjent en podieplads i dag.

Spain Sail Grand Prix havde for første gang kvindelige atleter ombord på hver F50'er. På den danske båd var det den olympiske bronzemedaljevinder Katja Salskov-Iversen, der sammen med Anne-Marie Rindom sluttede sig til holdet forud for sæsonåbningen i Bermuda.

Se den spanske kæntring, der indtraf før start, samt selve sejladserne fra dag 1 her.

SailGP-stillingen efter Cadiz-stævnet:

1: Australien, 45 point

2 USA, 44 point

3: Japan, 44 point

4: Storbritannien, 40 point

5: New Zealand, 36 point

6: Spainen, 35 point 

7: Danmark, 33 point 

8: Frankrig, 31 point

content-loader
content-loader
content-loader