Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Samarbejde på tværs af Storebælt - 40 Optimister mødtes til træning og Tivoli-tur i Marselisborg

Sejlere fra Egå, Kaløvig, Marselisborg og Hellerup udskiftede Gardasøen med køligere træningspas, hotelophold og besøg i Tivoli Friheden i påskedagene. Minbaad.dk's sejlsportsfotograf Peter Brøgger lagde vejen forbi.

Af Sara Sulkjær |

Planen var klar: Varme påskedage på Gardasøen var sat i kalenderen hos en lang række Opti-familier, der hvert år spænder Optimistjollen på taget for at sætte kursen mod sydens sol og sjove sejlerdage på land og vand. Men ikke i år, hvor coronapandemien og de tilhørende restriktioner satte en aktiv stopper for ferieplanerne:

- Det (en træningscamp, red.) skulle de ikke snydes for, når nu vi ikke kunne komme til Italien, så vi har prøvet at lave et samarbejde mellem to klubber, hvor vi kommer så tæt på forholdene på Gardasøen som muligt, forklarer Tomas Krüger, Hellerup Sejlklub, i et interview til Minbaad.dk, som du kan se øverst i artiklen. 

Inspiration på tværs af niveauer

Resultatet blev en fem dage lang camp i Marselisborg, hvor de lokale Aarhus-klubber, Egå, Kaløvig og Marselisborg, samt Opti-sejlerne fra Hellerup Sejlklub i øst mødtes til inspirende træningspas og social hygge, blandt andet i Tivoli Friheden. 

I alt 40 unge sejlere på alle niveauer samt deres forældre tog imod invitationen til den lokale erstatningscamp på dansk grund:

- Vi har fået en masse dage på vandet i træk. Det har været rigtig godt, og vi har fået inspiration fra de dygtige A-sejlere, der også deltager, påpeger Peter Krüger, der var på vandet med flere C-sejlere fra Marselisborg Sejlklub. 

Se hele interviewet med Peter Krüger samt flotte Peter Brøgger-fotos herunder:

content-loader
content-loader
content-loader