Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre ses borgmester Jacob Bundsgaard, Jørn Larsen fra Trifok og rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad Rabih Azad-Ahmad. Foto: Peter Brøgger

Trifork bliver hovedsponsor på The Ocean Race Stopover Aarhus 2023

Når 400.000 mennesker samles på havnen i Aarhus for at fejre The Ocean Race Stopover Aarhus 2023, bliver det med den hæderkronede IT-virksomhed fra Aarhus, Trifork som såkaldt 'Presenting Partner' - også benævnt hovedsponsor. Trifork har tidligere støttet Jes Gram-Hansens hold.

Af Troels Lykke |

Virksomheden, som startede i Aarhus i 1996, har et stærkt fokus på bæredygtighed og en stor kærlighed til sejlsporten, og Trifork går således helhjertet ind i det nye partnerskab med The Ocean Race Aarhus.

Over 14 dage i maj/juni 2023 er Aarhus vært for The Ocean Race. Det bliver en folkefest med en forventning om 400.000 glade gæster, sejlsport i verdensklasse og et stort område, hvor både børn og unge, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv fokuserer på problemerne med forurenede verdenshave og behovet for at tænke i bæredygtige løsninger.  

Meningsfuldt samarbejde med Trifork

Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over, at forberedelserne frem mod 2023 nu bliver i samarbejde med en markant erhvervspartner som Trifork:

- At Aarhus som den første danske by nogensinde er 'Stopover City' for The Ocean Race – en af de største sportsevents i verden – sætter en tyk streg under byens position som eventby i international klasse, understreger Jacob Bundsgaard og fortsætter:

- Jeg er derfor glad for, at vi med Trifork som 'Presenting Partner' kan præsentere et meningsfuldt samarbejde med en lokalt forankret virksomhed, som udover et imponerende internationalt renommé deler de samme gode værdier omkring bæredygtighed. Jeg håber, at det kan inspirere andre erhvervsaktører til også at involvere sig i The Ocean Race Aarhus 2023.

Triforks ejer: Vi får national og international synlighed

Triforks administrerende direktør og grundlægger, Jørn Larsen, der i mange år blandt andet har støttet sejlsporten gennem America's Cup-sejleren Jes Gram-Hansen er stolt over at indgå sponsorat som 'Presenting Partnerø og derved støtte op omkring en stor og vigtig begivenhed som The Ocean Race:

- Lige siden 1996 har Trifork haft som mission at forsøge at forbedre verden. Derfor har vi altid været en virksomhed, som har støttet sejlsporten og unge sejlere. Det er utroligt vigtigt for Trifork at sætte fokus på havmiljøet og sørge for, at vi får et renere hav. For det er havene, der forbinder verden, og med The Ocean Race kan vi trække en tråd mellem kontinenterne og de tre milliarder mennesker, som til daglig lever af havene.

- Vi har valgt at involvere os som sponsor for at tale havmiljøets sag og fokusere på det enorme problem, som affald i verdenshavene er. Det er et problem, som kræver, at vi reagerer nu. Sponsoratet giver samtidig Trifork en enestående mulighed for at opnå national og international synlighed, påpeger Jørn Larsen.

Aarhus er kendt for store begivenheder

Også direktør for Sport Event Denmark, Lars Lundov, ser et kæmpe potentiale i, at The Ocean Race kommer til Danmark.

- Bedre match skal man sejle langt efter. Det forekommer helt rigtigt, at Trifork og The Ocean Race 2023 i Aarhus indgår dette vigtige og meget omfangsrige samarbejde. Det er godt gået. Bæredygtighed og klimahensyn fylder mere og mere, også indenfor internationale sportsevents. Det er godt og nødvendigt. Og netop afviklingen af The Ocean Race i Danmark vil være med til at sætte et stort fokus på dette, forklarer Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, ser frem til at invitere til en enorm folkefest i 2023:

- Aarhus er internationalt kendt som vært for store kulturbegivenheder, blandt andre en række store sejlsportsevents. Jeg er stolt af, at Aarhus i 2023 er vært for The Ocean Race, som udover et vanvittigt højt sportsligt niveau har et stort, vigtigt fokus på bæredygtighed. Jeg glæder mig til at involvere byen og invitere til folkefest med op til 400.000 deltagere i de smukke rammer på havnen i Aarhus. Jeg vil gerne sige tak til Trifork for, at de støtter op om Aarhus’ store ambitioner med dette sponsorat, slutter Rabih Azad-Ahmad.

FAKTA - The Ocean Race: 
•    Siden 1973 har topatleter sejlet jorden rundt i det race, som tidligere hed Whitbread Round the World Race og Volvo Ocean Race
•    The Ocean Race 2022/23-udgaven starter i spanske Alicante i oktober måned 2022
•    Aarhus er den første danske 'Stopover City' i racets historie
•    Skibene bliver i Aarhus i 14 dage, og eventen forventes at tiltrække op mod 400.000 gæster
•    Sailing Aarhus og Aarhus’ Internationale Sejlsportscenter er centrale partnere i projektet
•    Blandt de offentlige partnere er Aarhus Kommune, Sport Event Denmark og Region Midtjylland

OM TRIFORK:
•   Trifork er en international NextGen IT-virksomhed, der udvikler innovative softwareløsninger i tæt samarbejde med kunderne

•   Selskabet har godt 800 ansatte fordelt på 11 kontorer i Europa og USA, som arbejder inden for seks forretningsområder: Digital Health, FinTech, Smart Buildings, Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise

•   Triforks forskning og udvikling foregår i Trifork Labs, hvor Trifork løbende medinvesterer og udvikler teknologi start-ups. Trifork står bag brandet GOTO, som driver et globalt tech community med over 200.000 følgere og mere end 20 millioner views

content-loader
content-loader
content-loader