Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Lovende 7. plads til stortalenterne Wolff og Sloth ved U-VM i 49erFX i Gdynia, Polen

49er FX teamet Helena Wolff og Carl Emil Sloth sluttede på en 7. plads ud af de 54 teams fra hele verden. Sletten Sailing Team leverede flotte resultater ved 49er og 49er FX Youth Wold Championship.

Af Troels Lykke |

49er FX teamet Helena Wolff og gasten Carl Emil Sloth sluttede samlet på en 7. plads ud af de 54 teams fra hele verden ved 49er FX Youth Wold Championship.

Efter målgang søndag i Gold fleet med en serie i stævnet (DSQ), 4, 3, (BFD) 4, 3, 16, 1, 10, 8, 7, 6, 11, 8 udtaler Helena & Carl Emil i en pressemeddelelse fra Sletten Bådeklub.

”Det var super lærke race-conditions her i Gdynia med lidt af alle vejrforhold. Vi havde nogle vanskeligheder med en DSQ i først race, hvor vi ellers gik i mål som 5 og desværre en tyvstart på 2-dagen, og så en revnet spiler i dag. Trods alt har vi højt humør i teamet og er stolte over, hvor meget vi har udviklet os i det sidste år”.

Kristian og Marcus tog 29. plads i 49er 

49er teamet Kristian Præst / Marcus Langagergaard sluttede samlet på en 29 plads ud af de 43 teams fra hele verden. Serien var 13, 11, 8, 9, 15, 16, 6, UFD, 12, 9, 6, 9, 9, 6, 6. Efter Kristian og Marcus var retur i havnen i dag søndag udtaler Kristian.

”Så er vi færdige med vores andet 49er stævne og vores første mesterskab. Det har været et mega lærerigt stævne for os – hvor vi endte som bedste danske besætning. Dog levede resultatet ikke helt op til det, som vi havde sat som mål hjemmefra, som var 15 i Gold fleet. Men vi rejser hjem med vildt meget læring og mere erfaring, som vi kan bruge ved kommende stævner. Det er vi rigtig glade for”.

Josefine og Esther  på 31. plads i 49erFX

49er FX Josefine Nøjgaard / Esther Bojsen-Møller sluttede samlede på en 31 plads ud af de 54 teams fra hele verden. Efter målgang i sidste sejlads i dag udtaler Esther.

”Vi har både haft op- og nedture i løbet af dagene hernede, men tager en masse læring med hjem. Vi er klar til at træne en masse, og kommer stærkt igen”. Josefine og Ester lavede serien 16, 11, 19, 22, 26, 14, 13, 11, 8, 17, 1, 21, , 10, 10.

For to år siden startede Sletten til OL

”Det er bare 2 år siden vi satte et ambitiøst projekt i søen ”Sletten til OL”. På trods af klubbens ringe størrelse har vi siden 2010 haft en gruppe sejler, som op igennem deres tid i optimistjolle, zoom, E-jolle og 29er har vist sig talentfulde og blevet dygtige sejlere. Vi ønskede fra klubbens side, at give sejlerne en kæmpe udfordring ved, at skabe et seriøst projekt i Sejlsportens Formel 1, som er 49er. Vi er i Sletten Bådeklub dybt taknemmelige over vores hovedsponsor Conectivo, som tror på projektet og har bakket op økonomisk. Uden Conectivos store økonomiske støtte til projekt ”Sletten til OL” var vi aldrig nået så hurtigt hertil, hvor vi er i dag; udtaler ungdomsleder i Sletten Bådeklub Niels Ole Sloth fra havnen i Gdynia”

De tre deltagende teams fra Sletten Sailing Team

49er Kristian Præst / Marcus Langagergaard

49er FX Helena Wolff (HS) / Carl Emil Sloth

49er FX Josefine Nøjgaard / Esther Bojsen-Møller

49er FX resultater

49er resultater 

Fakta:

Til Youths Worlds kan deltagerne være op til alder 23 år i både 49er og 49er FX og i FX kan mixede pige/dreng-besætning samt dreng/dreng-besætninger deltage.

 

 

content-loader
content-loader
content-loader