Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
OK-sejlere på Hellerup Havn fik noget at tale om dig, efter et lyn ramte toppen af masten på en jollerne under træning. Fotos: Per Heegaard
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

OK-jollemast ramt af lyn under Hellerup-træning - sejler uskadt men mast og båd ødelagt

Heldigvis skete der kun materiel skade på OK-sejlers Peter Plesners jolle. Top og bund af masten er helt splittet, men også i bunden af jollen hvor lynet valgte at aflade. Det skete da 10 OK-sejlere var ude og træne, forklarer fotograf Per Heegaard fra Hellerup Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Der blev noget af en chokstemning for 10 OK-sejlere i dag på Øresund under Hellerup-træning, men heldigvis omkom ingen sejler,e da der kom et gigantisk lyn med efterfølgende øredøvende brag.

Lynet drønede ned i Peter Plesners kulfibermast på OK-jollen, så mastetop og -bund smeltede efter mange tusinde volt.

Der gik også hul bunden af glasfiberjollen, hvor lynet valgte og aflade. Også dæk og skrog skiltes ad, viser Per Heegaards fotos.

Sejler slæbt ind

OK-sejler Jesper Sommer, der var med på vandet, skriver i dag på facebook.

- Det tordnede lidt over Sverige. Pludselig kom der et lyn tæt på den store røde bøje og os ca 10 OK joller, og vi gik alle mod havnen. På vej ind kom endnu et lyn, der kunne mærkes i båden og kroppen (jeg lå 30-40 m fra båden der blev ramt). Stefan Myralf trak ham ind, da masten var tæt på at forlade båden.

content-loader
content-loader
content-loader