Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
OK-sejlere på Hellerup Havn fik noget at tale om dig, efter et lyn ramte toppen af masten på en jollerne under træning. Fotos: Per Heegaard
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

OK-jollemast ramt af lyn under Hellerup-træning - sejler uskadt, men mast og båd ødelagt

Heldigvis skete der kun materiel skade på OK-sejlers Peter Plesners jolle. Toppen og bunden af masten er helt splittet, men også bunden af jollen, hvor lynet valgte at aflade. Det skete, da ti OK-sejlere var ude og træne, forklarer fotograf Per Heegaard fra Hellerup Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Der blev noget af en chokstemning for ti OK-sejlere i dag på Øresund under Hellerup-træning, men heldigvis omkom ingen sejlere, da der kom et gigantisk lyn med efterfølgende øredøvende brag.

Lynet drønede ned i Peter Plesners kulfibermast på OK-jollen, så mastetop og -bund smeltede efter mange tusinde volt.

Der gik også hul i bunden af glasfiberjollen, hvor lynet valgte at aflade, ligesom dæk og skrog skiltes ad, viser Per Heegaards fotos.

Sejler slæbt ind

OK-sejler Jesper Sommer, der var med på vandet, skriver i dag på Facebook:

- Det tordnede lidt over Sverige. Pludselig kom der et lyn tæt på den store røde bøje og os ca. ti OK-joller, og vi gik alle mod havnen. På vej ind kom endnu et lyn, der kunne mærkes i båden og kroppen (jeg lå 30-40 m fra båden, der blev ramt). Stefan Myralf trak ham ind, da masten var tæt på at forlade båden.

content-loader
content-loader
content-loader