Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Italienere bygger Persico FLY40 - en miniudgave af America's Cup-båd der sejler 3 gange vindens hastighed

Den nye Persico FLY40 er en miniversion af AC75-klassen, der blev brugt i den seneste America's Cup i Auckland. Båden skal bruges som træningsbåd af AC-holdene, men man forventer også, at andre udefra vil bruge den 1.600 kilo lette og foilende enkeltskrogsbåd.

Af Troels Lykke |

Persico FLY40 er det direkte resultat af det italienske værfts involvering i den seneste America's Cup, hvor Team New Zealand i øvrigt vandt.

Det nedskalerede konceptet, med et enkelt skrog med skrå foilarme, er i en størrelse på 11,8 meter, der er nem at transportere til kapsejladser. Båden sejles af en besætning på fem.

Tre gange vindhastigheden

Bådtypen vil tilbyde hastigheder på op til tre gange vindhastigheden, skriver seilmagasinet.no.

-I løbet af de sidste fem måneder har vi dedikeret os til at bruge vores forskning og udvikling fra det 36. America's Cup, forklarer Marcello Persico, præsident for Persico Marine.

Den foilende båd er på blot 1600 kilo inklusive en kølvægt på 400 kilo for ekstra stabilitet. Båden forventes at foile i kun 7,5 knobs vind, mens polardiagrammerne viser, at hastigheder på 25 knob bør kunne opnås, og stiger til næsten 40 knob i 20 knobs vind.

Projektet blev ledet af Caponnetto Hueber, partner med AC-holdet Luna Rossa, mens byggeteknikken blev leveret af af Pure Design & Engineering, som arbejdede med Emirates Team New Zealand.

Persico satser på, at båden også vil blive brugt uden for America's Cup.

Persico FLY40 - specifikationer:

Længde: 11,8 m 

Bredde: 3,4 m 

Dybgang: 3,25 m

Vægt 1.600 kg 

Pris: Ukendt

Værft: persicomarine.com

content-loader
content-loader
content-loader