Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Uge 42 byder på DM i Windsurf Wave og Freestyle i Klitmøller

Det bliver uden tvivl en hård kamp på et vildt Vesterhav, når nogen af verdens bedste windsurfere mødes i legendariske Klitmøller til anden afdeling af mesterskaberne. Det lover arrangørerne i Vestjylland.

Af Troels Lykke |

Surf-klubben NASA Klitmøller er igen vært for det Åbne Danske Mesterskab i windsurfing-disciplinerne Wave og Freestyle.

- Så vil du se glade mennesker på stranden og farvestrålende sejl på vandet, så kig forbi surfklubben NASA i uge 42, understreger arrangørerne.

Spektakulære hop

Der bliver uden tvivl en hård kamp på et vildt Vesterhav, når nogen af verdens bedste windsurfere mødes i legendariske Klitmøller til anden afdeling af mesterskaberne.

Strand og vand bliver fyldt med udstyr og travle folk, og der blive konkurreret i at lave de mest spektakulære hop og de længste og mest radikale manøvrer på bølgen. Her er stiv til hård kuling fra vest med tre meter bølger at fortrække for de fleste deltagere.

Stævnet er finalen og ligger i efterårsferien fra den 21.-24. oktober, hvor der bliver kåret en danmarksmester i herre, dame og junior.

U13-verdensmester Tobias Bjørnaa er klar

Danmark og Thy stiller stærkt med en U13-verdensmester i form af Tobias Bjørnaa (NASA Klitmøller), så en DM-titel burde være nem at opnå. 

- Men med deltagelse fra udlandet bliver konkurrencen hård, idet ungdomskonkurrencen bliver for deltagere under 20 år. Blandt de hårdeste modstandere kan nævnes tyske Nick Spangenberg, men vi krydser fingere for Tobias, og vi håber, han kender sit hjemmefarvand bedst, påpeger de lokale vestjyder.

I herreklassen blive konkurrencen ligeledes hård, hvor intet er givet på forhånd. I Wave-disciplinen kan det meget vel blive et opgør med sidste års danmarksmester, Mads Bjørnaa (NASA Klitmøller) og top-10 i verden,Marc Pare Rico fra Costa Brava, Spanien.

Rico fører efter første stævne i foråret, men også flere gange dansk mester Kennet Danielsen (NASA Klitmøller) ligger godt med en tredjeplads.

Et festfyrværkeri

I Freestyle-disiplinen er Danmark også godt med. Den flere gange danske mester Rasmus Øgelund (Svendborg) stiller op mod blandt andet lillebror Malte Øgelund (Svendborg) og Nicolaj Klitgård (Gjøl). 

Inden en eventuel dansk sejr skal de dog slå nummer ét efter første stævne, Mathias Genkel (Tyskland). 

- Man kan forvente et festfyrværkeri af spektakulære tricks, når de går på vandet, lover arrangørerne.

I damerækken er det primært Line Bang Wittrup fra Klitmøller, man som dansker skal heppe på. Hun kommer op mod erfarne kræfter i form af tyske Caroline Weber og sidste års danske mester, tyske Maria Behrens.

Opvisning for tilskuere

Wave Windsurfing er en opvisningsdisciplin med spektakulære hop på bølgen og bølgeridning, som man kender fra surfing, lbot med ekstra power fra windsurf-sejlet.

Freestyle er ligeledes en opvisningsdisciplin, hvor man fremfører avancerede hop på bølgen eller på fladt vand.

Stævnet tæller som et officielt Dansk Sejlunion Danmarksmesterskab samt et Dansk Sejlunion Ungdomsdanmarksmesterskab U20.

En række sponsorer står bag:
Noerstick.com
– severne.dk/
– Krw1989.dk
– redbull.com/dk-da/
– lakor.dk
- WestWind Surfshop Vorupør

content-loader
content-loader
content-loader