Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den schweiziske milliardær Ernesto Bertarelli, tv., ses her med Brad Butterworth. Foto: Alinghi

America's Cup-vinder Brad Butterworth skal hjælpe Alinghi til sejr i 2024

Brad Butterworth forventes at gøre comeback i America's Cup som skipper for Alinghis tilbagevenden til America's Cup. Rorsmand bliver han dog ikke på de foilende enkeltskrogsbåde.

 

Af Troels Lykke |

Alinghi, der vandt America's Cup fra Team New Zealand i Auckland i 2003 og med succes forsvarede den mod kiwierne i Valencia i 2007, er uofficielt blevet sat i forbindelse med udfordringen i 2024.

Butterworth, der under stor ståhej forlod Team New Zealand med Sir Russell Coutts og andre nøglebesætninger i 2000, har bevaret et sejlerforhold med Alinghi-boss Ernesto Bertarelli siden deres smertefulde tab af the Auld Mug til den amerikanske milliardær Larry Ellison i en udfordring i 2010, Deed of Gift.

Afgørende erfaring

Den 62-årige Butterworths enorme Cup-erfaring ses som afgørende for Alinghi-holdets kampagne.

Den schweiziske milliardær Ernesto Bertarelli havde Kiwi-yachtstjerner som Russell Coutts og Brad Butterworth at takke for hans America's Cup-succes i 2003 i Auckland, skriver kiwi-avisen Stuff.co.

Hall of Fame-modtageren Butterworth har ikke færdighederne til de hurtigt foilende monoskrog i den nye America's Cup, men han kender instinktivt spillets formelle og uformelle regler og ses som et klogt hoved til at hjælpe, hvad der kunne være et uerfarent mandskab til at håndtere det intense pres på en af sejlsportens største scener.

Henter rorsmand, der kender til foiling

Der har været forslag om, Alinghi kunne sejle under et udenlandsk flag for at undgå de skrappe nationalitetsregler, der styrer den næste udgave af America's Cup.

Men at holde fast i Société Nautique de Genève betyder, at Alinghi bliver nødt til at basere deres besætning omkring deres succesfulde schweiziske sejlerhold med Arnaud Psarofaghis ved roret.

Psarofaghis trådte ind på New Zealands SailGP-hold, da Peter Burling var til olympiaden i august og hjalp holdet med at notere sin første sejr i SailGP-serien.

content-loader
content-loader
content-loader