Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads.nu gør det lettere at være leder af en kapsejlads, lover Frank Larsen. PR-foto

DH-både får det lettere med kapsejlads.nu - resultatet ses på mobil med det samme når sidste båd er i mål

Det tager ét minut at oprette aftenens sejlads på den nye side, kapsejlads.nu. Dermed kan sejlerne fra deres mobiltelefon se starttider, banen og resultater, fortæller opfinderen, Frank Larsen, om systemet, der er testet i to år af sejlere fra Hejlsminde, syd for Kolding.

Af Troels Lykke |

Den IT-kyndige sejler, Frank Larsen, forklarer til Minbaad.dk om sit nye system, som han bruger i det lokale bådelaug i Hejlsminde:

Vi har det bare hyggeligt og sjovt på dommerbåden. Vi skrev tider ned, da jeg startede på dommerbåden, og tiderne skulle fratrækkes fem min., efter hvilken gruppe bådene startede i – eller skulle de nu lægges til?

Så skulle banen beregnes for at beregne tidskorrektion. Og efter 30 minutter havde Excel beregnet resultatet. Nu skulle det printes eller e-mailes. Det måtte kunnes gøre nemmere.

Testet i to år af sejlerne

Jeg gik derfor i gang med www.kapsejlads.nu. Jeg vendte det med min dommer i klubben – han var meget begejstret. Jeg tænkte, at flere kunne have gavn af systemet, og det blev meget positivt modtaget og voldsomt udviklet af brugerne i 2019 og 2020.

I oktober 2020 blev der holdt brugermøde, og vinteren er blevet brugt til at implementere brugernes ønsker.

I dag har vi et rigtigt godt system, hvor det tager ét minut at oprette aftenens sejlads, sejlerne kan fra deres mobiltelefon se starttider, banen og resultater.

Dommer trykker bådene i mål

Dommerne trykker blot bådene i mål, der skal ikke skrives noget, og når båden passerer målstregen, kan sejlerne se deres tid to sekunder efter, de har passeret målstregen.

Når sidste båd er i mål, trykker vi stop på uret og skal ikke gøre mere. Alle resultater er klar med det samme og tilgængelige for alle.

Systemet er også udviklet til at kunne afholde større stævner over flere dage og har fået tilknyttet et betalingssystem til salg af billetter.

Gæster kan følge med - nu 500 brugere

Klubberne har set lyset om, at forældre og gæster kan følge online med i resultaterne fra land – inden bådene overhovedet er kommet i land. Siden har i dag knap 500 brugere, og der er stadig plads til flere.

De klubber, som har systemet, kan nemt oprettet stævner mellem hinanden og hurtigt udveksle båd- og medlemsdata. Hjemmesiden understøtter også data fra Dansk Sejlunions websejler.dk.

Frank Larsen
info@kapsejlads.nu

content-loader
content-loader
content-loader