Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Bemærk den aggressive stævn. Foto: Sunbeam Yacht
Kort Nyt
Sådan så båden ud på Berlin-udstillingen, hvor der er flest motorbåde. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Østrigske Sunbeam 32.1 med speciel stævn og åben kahyt - vi så den på Berlin Boat & Fun-udstillingen

Der er på under et år solgt 28 Sunbeam 32.1'ere. Båden fra alpelandet har aggressive og nytænkende linjer, slået af de slovenske designere Jakopin & Jakopin samt det industrielle designstudie Kiska, der allerede står bag linjerne til de eksklusive Frauscher-motorbåde.

 

Af Troels Lykke |

Hos Sunbeam Yachts i Mattsee går det godt, ikke mindst på grund af den nye Sunbeam 32.1 der er noget ud over det sædvanlige.

- Du må ikke tage billeder inde i båden, sagde Sunbeam-værftets mand, da Minbaad.dk var forbi forleden på Boot & Fun Berlin-udstillingen.

Da jeg fortalte, at jeg var dansk journalist, fik jeg dog lov at tage fotos. En grund til fotoforbuddet fik jeg ikke - men her bringer vi billederne i toppen af artiklen.

Samarbejde med anerkendte designere

Sunbeam 32.1 er skabt i et samarbejde mellem det østrigske bådværft og de slovenske designere Jakopin & Jakopin, ligesom det industrielle designstudie Kiska er ombord.

Et designstudie, der allerede har kreeret linjerne til de østrigske, luksuriøse Frauscher-motorbåde, der har vundet et hav af priser.

- Vores filosofi er at forene funktionalitet, æstetik og komfort. For første gang i Sunbeam Yachts' historie arbejder vi nu sammen med Jakopin & Jakopin, men også med den internationalt succesrige industrielle designer Gerald Kiska, forklarer værftets nye direktør, Andreas Schöchl, om Sunbeam 32.1, som der nu er solgt 28 styks af.

- Målet med Sunbeam 32.1 er at bryde formen og bygge en ny type sejlbåd, der ikke passer ind i en i forvejen eksisterende kategori. Båden er moderne, stilfuld og i takt med tiden, mener direktøren. 

Sunbeam 32.1:
Længde: 9,9 meter

Bredde: 2,98 meter

Dybgang: 1,8 meter

Vægt: 4,15 ton

Pris med moms: 1,5 mio. kr.

Værft: www.sunbeam-yachts.com/ 

Se Yacht-video af båden:

content-loader
content-loader
content-loader