Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
X4.6er i hård luft ud for Bogense. Fotos: Mikkel Groth/X-Yachts
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Sweet X-moments i Bogense med historier og sejlads

I alt 16 X-Yachts fra X-332 til X-5.6 strålede om kap i havnekanalen i Bogense, da X-Yachts i weekenden afviklede et træf under høj sol og med en række indslag undervejs. 14 m/sek. aflyste dog sejlads, men så fik sejlerne prøvet X4.6 og X-Power 33C.

Af Troels Lykke |

Et funrace mellem Bogense og Æbelø skulle have været et af højdepunkterne lørdag, men med rigelig frisk vind fra vest var stemningen mere til prøveture i den nye X-Power 33C og i værftsejer Ib Kunøes X4.6’er, som havde taget turen fra Vedbæk i arrangementets anledning. 

Det fortæller Torben Kornum fra X-Yachts til bådpressen.

Derudover var der masser af mulighed for at møde andre X-Yachts-ejere og udveksle erfaringer samt gode tips.

Teknisk rådgivning

Som en ekstra service til de fremmødte stillede X-Yachts med værftets servicechef Bjarke Gam Svare, som weekenden igennem hjalp med teknisk rådgivning i små og større sager.

Lørdag morgen ventede der et ekstra smukt syn i kanalen, idet X-5.6 med byggenummer 1 i nattens løb var ankommet fra Oslo med kurs mod Middelhavet med bådens ejer, Otto Backe, og en gast ombord. Imponerende var det at se den godt 17 meter lange båd manøvrere rundt i den smalle kanal i Bogense.

Dampskibshuset i Bogense dannede rammerne for det kulinariske, og bød lørdag på levende musik og en lækker tre-retters menu i festtelt til langt ud på aftenen. Sejlerhistorierne fyldte lokalet med X-moments.

X-Yachts CEO Kræn Brinck Nielsen: Gode historier

- Gæsterne fik ved hvert bord ti minutters forberedelse og derefter ét minut til at genfortælle deres bedste sejlerhistorie med deres X-Yachts, og det kom der rigtig meget sjov ud af. Sejlere har jo per definition mange gode historier, og lørdag aften var ingen undtagelse. Efterfølgende har vi snakket om, at der skal bygges videre på begrebet X-moments, for det er jo lige præcis disse særlige øjeblikke i vores sejlerliv, som er vigtige både at huske og at dele med andre.

- I det hele taget er vi virkelig tilfredse med weekenden i Bogense. Det er skønt at møde X-ejerne ude i sejlermiljøet, og jeg er glad for, at vi fra værftets side stillede med seks medarbejdere, som på den måde også fik mødt ejerne under helt afslappede forhold, slutter Kræn Brinck Nielsen, der sidste år kunne berette om et rekordstort salg, der viser sig at fortsætte i samme takt ind i 2021-2022.

content-loader
content-loader
content-loader