Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der var kaos om bord på katamaranen, men alle overlevede. - Båden begyndte at knage, og pludselig brækkede den i to. I det øjeblik holdt vi alle fast, hvor vi kunne. Nogle faldt i vandet, inklusive min kone. Jeg er stadig lamslået, vi kunne alle være druknet der, siger en turist. Foto: Salvamento Marítimo

Katamaran brækker over i to - 33 turister ryger i vandet

Ud for den spanske kyst faldt en 23 meter lang katamaran bogstaveligt talt fra hinanden og sank i løbet af kort tid. Der var flere dusin dagsturister om bord på ulykkestidspunktet.

 

Af Troels Lykke |

Den 23 meter lange og 10 meter brede katamaran "Olé Cuarto", der bruges som udflugts- og eventbåd, sejlede søndag ud for Cartagenas kyst i Murcia-regionen i Middelhavet, syd for Valencia, da den pludselig kom i nød.

Passagerer beskriver den dramatiske situation til lokale medier:

- Båden begyndte at knage, og pludselig brækkede den over i to. I det øjeblik holdt vi alle fast, hvor vi kunne. Nogle faldt i vandet, inklusiv min kone. Jeg er stadig lamslået, vi kunne alle være druknet der.

Efter at katamaranen brød sammen i højre side, begyndte den at synke med det samme.

Tre redningsbåde sendt ud

Takket være de nødopkald, der øjeblikkeligt blev foretaget, kunne de tilskadekomne hurtigt hjælpes. Den spanske redningsorganisation Salvamento Marítimo sendte blandt andet tre redningsbåde og en helikopter, men også nogle fiskere og lystbåde, der var i nærheden, skal have støttet redningsaktionen.

Én af hjælperne rapporterer:

- Da vi ankom, var det kaos. Katamaranen var halvt sunket, og folk og børn rakte ud efter, hvad de kunne finde. Vi var i stand til at redde syv af dem.

12 behandlet for hypotermi og blå mærker

Til sidst blev alle 33 passagerer, der var ombord, ifølge spanske medier, bragt sikkert i land.

De slap åbenbart let. Ifølge dagbladet “La Verdad” skulle 12 af dem behandles på hospitalet for mindre skader som hypotermi og blå mærker, men kunne blive udskrevet samme aften.

content-loader
content-loader
content-loader