Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fragtskibet Aaron var i flere år en fast del af Svendborg Havn. Her ses skibet med blåt fribord i nederste højre hjørne. Foto: YouTube

Tilbageholdt fragtskib flygter fra Svendborg i ly af natten

Med slukket AIS forsvandt fragtskibet Aaron fra havnen i Svendborg i starten af oktober. Søfartsstyrelsen er nervøse for sikkerheden ombord.

Af Sara Sulkjær |

I flere år har fragtskibet Aaron været en fast del af havnebilledet i Svendborg. Men natten til den 6. oktober 2021 blev maleriet med ét forandret.

Da medarbejderne på det lokale Petersen & Sørensen Motorværksted mødte på arbejde, var det 76 meter lange fragtskib forsvundet fra sin fin faste position ved kajen foran Danmarks Museum for Lystsejlads. Det skriver Fyens.dk. 

Intet konkret bevis

Motorværkstedet havde i en længere periode arbejdet på skibet, og det var derfor kun småting, der manglede, da skibet forlod Svendborg. 

Med en betalt regning har værkstedet derfor ikke et indeværende med det Toga-flagede skib –det har Søfartsstyrelsen til gengæld:

- Vi havde en bekymring om, at sikkerheden om bord ikke var i orden. Vi havde ikke noget konkret, men vi havde behov for at få en vished inden afsejlingen. På trods af vores tilbageholdelse, er den afsejlet. Det er en alvorlig ting, understreger synschef hos Søfartsstyrelsen, Martin Hvid John, overfor Fyens.dk.

Omvej gennem Lillebælt

At fragtskibet valgte omvejen ad Lillebælt til Kattegat, hvormed kontrol i Storebælt undgås, og at skibet fra Svendborg til Grenen sejlede med slukket AIS udbygger blot mystikken. 

Søfartsstyrelsen har derfor valgt at politianmelde sagen. Du kan læse mere om episoden hos Fyns Amts Avis her.

Følg desuden Aaron videre færd via Vesselfinder her

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader