Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nicolai Sehested, tv., ses ikke i meget finere selskab hvad sejlsport angår, alle andre end ham på billedet har vundet OL-guldmedaljer. Ved siden af Sehested ses Slinsby, Burling og Ainslie. Foto: Peter Brøgger

SailGP-stjerner lover dramatik fredag og lørdag - 98,3 km/t under træning

Nicolai Sehested går efter podiet på hjemmebanen i Aarhus i et grandprix, der ifølge otte SailGP-kaptajner kan blive det mest kompetitive event hidtil i sæson 2. Tirsdag kæntrede dansk F50’er, mens den britiske båd onsdag satte ny fartrekord på 98,3 km/t i practice race.

Af Troels Lykke |

Hvis man bruger træningen i Aarhusbugten som indikator for, hvordan Rockwool Denmark Grand Prix i Aarhus kommer til at forløbe, kan sejlsportsfans se frem til en mindeværdig oplevelse. Tirsdag kæntrede den danske F50’er, mens den britiske båd onsdag satte ny fartrekord med intet mindre end 98,3 km/t under de første ’practice races’.

Fredag kl. 15.00 går det for alvor løs i Aarhus i SailGP sæson 2’s fjerde grandprix-stævne. I de seneste dage har Aarhusbugten vist tænder med ustadigt vejr og kraftig vind, hvilket kan blive en mundfuld i en livlig F50’er.

Det måtte det danske hold sande tirsdag, da deres båd kæntrede under træningen med en ufrivillig pause onsdag til følge, skriver Sailing Aarhus til pressen.

’Holger Danske’ troner igen på Aarhusbugten torsdag, hvor det danske hold finpudser formen før starten fredag, fortæller skipper Nicolai Sehested på et pressemøde torsdag sammen med de øvrige SailGP-kaptajner forud for SailGP i Aarhus.

Dramatikgaranti og skarp konkurrence

Efter et veloverstået OL er de otte SailGP-teams tilbage i stærkeste opstilling. Det gør konkurrencen skarp. Nicolai Sehested forventer således masser af dramatik i Aarhus, hvor alle gerne vil vinde. Det erklærer Jimmy Spithill, skipper for USA, sig enig i. Han kalder eventen den måske mest kompetitive hidtil.

Ingen af de otte kaptajner vil dog pege på en favorit til hverken grandprix-stævnet i Aarhus eller til den samlede sejr og den 1 mio. dollars store pengepræmie.

Mange øjne hviler dog på sejlsportens Messi i form af Sir Ben Ainslie, skipper for Storbritannien, der torsdag tog sig tid til at rose den danske OL-indsats og sejlsports-arenaen i Aarhus.

Både Nicolai Sehested og Jimmy Spithill understreger dog, at alle kan vinde, og at det derfor er farligt at fokusere på ét hold frem for andre. Sehested, Spithill og Ainslie er enige om, at de er drevet af at konkurrere mod de bedste i sporten – det får de i dén grad lov til i SailGP. Efter tre stævner ligger Australien og Storbritannien i front af tabellen kun fem point fra 7. og 8. pladsen, Danmark og New Zealand. Spændingen er derfor intakt.

En drøm der skal ende med podieplads

Det danske SailGP-hold har en opadgående formkurve, der gav en femteplads i Plymouth i det seneste grandprix. Nu gælder det hjemmebanen i Aarhus, hvor Nicolai Sehested går efter at sikre det hidtil bedste danske resultat.

- Det er en drøm at være på hjemmebane, og vi glæder os til at vise os frem for publikum. Vi er vant til at sejle under pres, så det bliver ikke anderledes i Aarhus, men vi går selvfølgelig efter podiet, fortæller han og tilføjer om sin guldfugl Anne-Marie Rindom, som netop vandt OL-guld i Laser Radial i Japan:

- Anne-Marie er vant til at træne her i Aarhus og kender vandet bedre end nogen, så det har selvfølgelig en stor værdi for os som hold at have hende med ombord.

I dag får alle hold en sidste mulighed for at træne på Aarhusbugten, inden det går løs i SailGP fredag. Du kan følge med live på Aarhus Ø eller på TV2, som sender hele sejladsen. Se mere om SailGP her.

Sejltider
På fredag den 20. august startes kl. 15 og lørdag den 21. august sejles fra kl. 13.

content-loader
content-loader
content-loader