Gå til hoved-indhold
Tur
Tur
Tur
Tur

Ny LiteXP 16 - når vinden dør kan du ro

LiteXP 16, på fem meters længde og 100 kilo vægt, kan beskrives som en moderne Wayfarer. Båden er perfekt til ekspeditioner også under vindstille, hvor du kan ro i stedet for at sejle.

 

Af Troels Lykke |

LiteXP 16, med en længde på 5 m, er lillesøster til prisvinderen LiteXP 20. Den anderledes hybridbåd har ikke en kahyt som storesøsteren.

LiteXP 16 er udstyret med store vandtætte rum, der muliggør opbevaring af dit udstyr.

Roer startede idé

Det hele startede med at roeren Mathieu Bonnier ønskede en robåd med lav modstand og høj stabilitet og fik hjælp fra designer Sam Manuard til at udvikle en kølig robåd til fritidsmarkedet.

Da franskmanden ønskede at deltage i "Race to Alaska", udviklede han en 20-fods, der var velegnet til årer og sejl. "Race to Alaska" er en regatta op ad Canadas kyst, hvor det ikke er tilladt med motor, men at ro. Regattaen finder lejlighedsvis sted på høje øer, hvor der undertiden er nul vind, fortæller Seilmagasinet.no.

Gennaker men ingen fok

Nyheden med LiteXp 16 er at den har en enkel, let kulfiberrig. Båden leveres klar til sejlads og roning til 13.325 euro uden moms, cirka 125.000 kroner med moms. I prisen inkluderes også kulfiberårer og kulfibermast.

16-fods vejer kun 100 kg og har et sejl på 7,5 kvm. Derudover er det muligt at have en gennaker på seks kvadratmeter.

Læs mere: www.liteboat.com/it/product/litexp-16/

content-loader
content-loader
content-loader