Gå til hoved-indhold
Tur
Tur
Tur
Tur

Ny LiteXP 16 - når vinden dør, kan du ro

LiteXP 16 på fem meters længde og en vægt på 100 kilo kan beskrives som en moderne Wayfarer. Båden er perfekt til ekspeditioner - også under vindstille, hvor du kan ro i stedet for at sejle.

 

Af Troels Lykke |

Den fem meter lange LiteXP 16 er lillesøster til prisvinderen LiteXP 20, men den anderledes hybridbåd har ikke en kahyt som storesøsteren.

Store, vandtætte rum, der muliggør opbevaring af dit udstyr, er til gengæld fortsat udstyr på 16'eren.

Roer startede idé

Det hele startede med, at roeren Mathieu Bonnier ønskede en robåd med lav modstand og høj stabilitet og fik hjælp af designer Sam Manuard til at udvikle en kølig robåd til fritidsmarkedet.

Da franskmanden ønskede at deltage i "Race to Alaska", udviklede han en 20-fods, der var velegnet til årer og sejl.

"Race to Alaska" er en regatta op ad Canadas kyst, hvor det ikke er tilladt at sejle for motor, men at ro. Regattaen finder lejlighedsvis sted på høje øer, hvor der undertiden er nul vind, fortæller Seilmagasinet.no.

Gennaker men ingen fok

Den største nyhed på LiteXp 16'eren er, at den har en enkel, let kulfiberrig. Båden leveres klar til sejlads og roning for 13.325 euro uden moms, cirka 125.000 kroner med moms. I prisen inkluderes også kulfiberårer og kulfibermast.

16-fods båden vejer kun 100 kg og har et sejl på 7,5 kvm. Derudover er det muligt at have en gennaker på seks kvadratmeter.

Læs mere: www.liteboat.com/it/product/litexp-16/

content-loader
content-loader
content-loader