Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ræs 2 i Plymouth. Foto: Brian Carlin for Rockwool
Kapsejlads
Race Day 2 of the Great Britain Sail Grand Prix in Plymouth, United Kingdom, July 18th 2021. Photo: Brian Carlin/ROCKWOOL

SailGP med Sehested tog 5. plads i Plymouth - gense sejladser

Det danske SailGP hold gav i denne weekend sin hidtil bedste Grand Prix-præstation ved det britiske Sail Grand Prix i Plymouth. Med skipper Nicolai Sehested ved roret inkasserede den danske ROCKWOOL båd to podieplaceringer. Nu er der 31 dage til ræs i Aarhus.

Af Troels Lykke |

I weekendens dramatiske og spændende sejladser ved Storbritanniens sydkyst og sluttede danskerne på en sammenlagt femteplads med i alt 21 point. Mens den australske båd løb med det endelig bifald og føringen i den samlede stilling.

Den flotte præstation efterlader danskerne fulde af positivt momentum og selvtillid, når de forbereder sig til deres længe ventede hjemmebanedebut i næste måned ved ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus den 20.-21. august.

På rette kurs

Efter en positiv første løbsdag gik det danske SailGP hold ind til søndages løb med en åben mulighed for at indtage det endelig podie, men en sjetteplads i Grand Prix´ets fjerde løb satte en stopper for håbet om at snige sig med som den tredje båd i finaleløbet.

”Vi kunne bare ikke starte i dag og kom ikke godt fra startlinjen, hvilket er lidt frustrerende. Men i det mindste sejlede vi ret godt og var hurtige på vindskiftene på banen og rykkede rigtig fint igennem feltet. Så vi er helt klart på vej i den rigtige retning,” forklarer skipper for det danske SailGP hold, Nicolai Sehested, og fortsætter:

"Vi kunne godt have gjort det lidt bedre, vi sluttede kun et point fra fjerdepladsen og lige i skyggen af tredjepladsen, så vi er på rette vej."

I det femte løb skabte de lette vinde en udfordrende start, hvor både danskerne og det newzealandske SailGP hold blev nødt til at falde af samtidig med, at den japanske båd får en straf for tyvstart.

På trods af den dårlige start arbejder det danske hold hårdt og kæmper sig gennem feltet og slutter på tredjepladsen – dermed tilkæmper holdet sig weekendens anden podieplads sammen med lørdagens andenplads, der også bliver holdes bedste SailGP præstation nogensinde.

Konsistens er nøglen

”Vi har hele tiden vidst, at det her er en proces, og at vi ikke bare kunne komme ind og vinde et løb sådan uden lige - men vi er faktisk lidt foran i forhold til, hvor vi troede, vi ville være på nuværende tidspunkt. Vi blander os mere i feltet, end vi havde regnet med i sæsonens tredje Grand Prix,” indrømmer Sehested.

"Jeg tror dog ikke, vi er langt væk fra at komme med i det sidste finaleløb, måske endda allerede på hjemmebane i næste måned."

Efter de tre første Grand Prix´er i SailGPs sæson 2 ligger den danske ROCKWOOL båd nu på syvendepladsen med 17 point i den overordnede stilling – men det er kun sølle fem point, der deler toppen fra bunden. Det understreger, hvor tæt løbet reelt er i denne sæson af SailGP.

”Jeg tror, at vi muligvis bliver straffet en smule for at være for stabile, ​​når man ser på den samlede stilling. Vi har fået en sjetteplads og to femtepladser indtil videre, men vi er hverken sluttet helt i top eller helt i bund på ottendepladsen, som nogle af de andre hold,” siger Sehested og tilføjer:

”Men det er vores plan at blive ved med at være konsistente og stille og roligt rykke os opad i placeringerne. Jeg tror ikke, at sæsonens samlede stilling rigtig giver det fulde billede lige nu.”

Hjem til Aarhus

Med Plymouth vel overstået vender opmærksomheden sig nu mod det næste og i danske øjne nok også mest spændende Grand Prix i sæsonen – det allerførste danske Grand Prix i SailGPs historie.

”Det bliver fantastisk at sejle foran et hjemmepublikum i Aarhus, og jeg tror, at ​​det bliver et rigtig godt Grand Prix med god vind og af masser af god sejlads. Med hensyn til forventningerne, så ændrer det ikke meget på vores strategi. Vi går ind til hver Grand Prix med ambitionen om at gøre vores allerbedste, men selvfølgelig er vi ekstra opsatte på at vise, hvad vi dur til i dansk farvand,” slutter Nicolai Sehested.

Den samlede stilling efter Det britiske Sail Grand Prix

  1. Australiens SailGP hold– 22 point
  2. Det britiske SailGP hold – 22 point
  3. Frankrigs SailGP hold – 21 point
  4. United States SailGP hold – 19 point
  5. Japans SailGP hold – 19 point
  6. Spaniens SailGP hold – 19 point
  7. Danmarks SailGP hold sponsoreret af ROCKWOOL – 17 point
  8. New Zealands SailGP hold – 17 point

https://sailgp.com/

content-loader
content-loader
content-loader