Gå til hoved-indhold
Tur
Palle Jensens egen langtursejler bliver sejlklar til foråret. Efter en tur på bedding genoptager familien sejleriet. De drømmer om en tur til Grønland. Privatfoto

Palle Jensen står bag 100 bladudgivelser hos Foreningen til Langtursejladsens Fremme

Palle Jensen, 49 år, har siden 2004 siddet i redaktørstolen hos Foreningen til Langtursejladsens Fremme. I april kan Palle Jensen derfor fejre et usædvanligt jubilæum, når FTLF udgiver blad nr. 197 – hvilket bliver Palles jubilæumsblad nr. 100.

Af Troels Lykke |

I 2004 stiller Palle Jensen op til bestyrelsen i Foreningen til Langtursejladsens Fremme. Egentlig bød han ind på posten som kasserer, men den var i mellemtiden blevet besat.

Til gengæld var posten som ansvarshavende redaktør blevet ledig. Her starter Palle Jensens små 20 års redaktørarbejde.   

- Nogle år efter min egen tur over Atlanten og rundt i Caribien med det gode skib Alotria, trak nogle af de erfarne kræfter sig ud af Andelsforeningen Alotria, som på daværende tidspunkt ejede skibet. Jeg blev ny formand og manglede nogle kontakter i langtursejlermiljøet. Derfor tænkte jeg, at FTLF var et rigtig godt sted at starte, fortæller Palle Jensen.   

God måde at holde kontakt med langtursmiljø

Foreningen til Langtursejladsens Fremme (FTLF) har eksisteret siden 1985, og formålet er, som navnet antyder det, at fremme langturssejlads for alle interesserede.

Det sker blandet andet gennem foreningens medlemsblad, ”Langtursejlerne”, som er fyldt med gode historier, masser af inspiration og mange flotte billeder, fortæller FTLF til Minbaad.dk.  

- Det er en god måde at holde kontakten med langtursmiljøet på. Jeg er ret godt informeret om, hvad der foregår derude. Det er en god mulighed for at holde mig løbende opdateret på, hvordan det er at sejle rundet ude i verden. Og selvfølgelig synes jeg, at det er vigtigt, at vi i foreningen har et blad af høj kvalitet, og at det bliver lavet ordentlig”, fortæller Palle Jensen.   

Drømmer om Grønland

Redaktørens egen langturssejler bliver sejlklar til foråret. Efter en tur på bedding genoptager familien sejleriet. For Palle og hans familie foreligger der ikke en ambitiøs drøm om en jordomsejling, men mere længere sejlture – gerne en længere tur til det grønlandske indenfor et par år.   

For at få fingrene i Langtursejlerne kræver det et medlemskab af FTLF. Du kan se mere om andre tilbud og medlemspriser på www.ftlf.dk.   

Læs mere om Palle Jensens båd Alotria på http://alotria.dk/.   

content-loader
content-loader
content-loader