Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Singlehand-sejleren Freddy Kristensen fra Morsø Sejklub deltog igen i år i ”100 mil i Fjorden”, hvor han blev en af gruppevinderne. Pressefoto

Kraftigt tordenvejr gav betænkelige miner i 100 mil i Fjorden - Hanse 461 først i mål

8 både ud af 25 udgik da vinden drillede og tordenvejret buldrede om ørerne på dobbelt- og singlehandsejerne. Hurtigste båd i Struer-sejladsen var singlehandsejleren, lokale Henning Pedersen, i en Hanse 461, La Maj, i tiden 22.31.39.   

Af Troels Lykke |

Flere perioder uden vind i sejlene trak store veksler på tålmodigheden hos mandskaberne ombord på de 25 både, der deltog i single- og doublehand sejladsen ”100 mil i Fjorden”.

Otte både valgte således at udgå af kapsejladsen, efter de havde været parkeret forskellige steder i Limfjorden, hvor vinden slap op, fortæller Struer Sejlklub til pressen.

Et kraftigt tordenvejr gav også betænkelige miner hos deltagerne. Men, feltet undgik bygerne, og alle både kom sikkert i havn, fortæller stævneleder Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub. 

Singlehandsejler hurtigst

Hurtigste båd i hele sejladsen var singlehand sejleren, Henning Pedersen fra Struer i båden La Maj. Han sejlede de 100 sømil i tiden 22.31.39.   

Næsthurtigst på banen var Niels Dolberg fra Skive, der deltog i doublehand konkurrencen, sammen med makkeren Lasse Jeppesen. De to sejlede banen rundt i tiden 22.31.47 i båden Wiley X. Dermed var tidsforskellen mellem de to hurtigste både på blot otte sekunder.  

Starten på 100 mil i Fjorden gik fredag over middag, hvor de første både blev sendt afsted på den krævende kapsejlads. Seks af bådene havde kun en enkelt mand ombord, mens resten havde to mand til at betjene sejl, taktik og navigation. 

Slowmotion til søs

- Allerede da bådene ramte østsiden af Mors, kom den første vindstille periode. Den varede temmelig længe, og bådene kæmpede sig fremad, nærmest i slowmotion tempo. Sydover fra Løgstør mod Hvalpsund kom der lidt mere fart i bådene. Men endnu en periode uden vind ved otte-tiden lørdag morgen, skabte atter udfordringer for sejlerne, fortæller stævneleder Otto G. Jensen. 

Senere på formiddagen kom der mere vind. Men allerede her, havde flere valgt at udgå, og startet motoren. En enkelt båd var udsat for en let grundstødning, men kom heldigvis hurtigt fri af grunden ved egen hjælp, efter flot arbejde af besætningen. 

Alt i alt et par gode dage med skiftende vejrforhold og med vind fra skiftende retninger, hele kompasset rundt og meget varierende styrker. En sejlads der tog ca. 8 timer mere end de foregående år. 

Lørdag aften kl. 18.00 samledes sejlerne – trætte men i god stemning – til en god middag og præmieoverrækkelse og stor tak til sponsorer og hjælpere for at være med til at skabe en god sejlads. 

Resultater

Start kl. 13.00 Doublehanded   Niels Dolberg, Skive i Wiley X  = 22.31.47 timer Lars Jeppesen

Start kl. 13.30 Singlehanded     Freddy Kristensen, Nykøbing i Altanativ = 24.41.52 timer 

Doublehanded   Jens Andersen, Bork i Andante   = 25.01.25 timer Marcus Bruun

Start kl. 14.00 Singlehanded     Lars Kjær Svendsen, Lemvig i Amadeus  = 25.20.49 timer 

Doublehanded  Mark Christensen, Struer i Nanok   = 24.53.35 timer 

Start kl. 14.30 Singlehanded Jack Winther, Struer I Twiga  = 23.37.39 timer 

Doublehanded   Otto G. Jensen, Struer i Athena  = 23.54.37 timer Poul Nielsen 

Start kl. 15.00 Singlehanded. Henning Pedersen, Struer I La Maj = 22.31.39 timer  

Resultaterne af sejladserne ses her: www.100milifjorden.dk

content-loader
content-loader
content-loader