Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Uheldet udløste et tryk på den store alarmknap, og der blev rekvireret både politi, ambulance, redningshelikopter og en båd med dykkere fra Nordjyllands Beredskab. Arkivfoto: Troels Lykke

Rib-it fortæller om da RIB væltede i Aalborg med kunder - ramte bølge skævt

En hurtigtgående båd, en såkaldt rib-båd, vendte pludselig rundt, da den ifølge Nordjyllands Politi ramte en bølge skævt.

Af Troels Lykke |

Fire personer var ombord på firma-RIB, tre gæster og en bådfører, og de blev hurtigt reddet i sikkerhed af andre både i nærheden fredag i Limfjorden i Aalborg. Alligevel tog Nordjyllands Beredskab ingen chancer, og rykkede massivt ud til ulykken.

Siden har der ikke været meldt noget officielt ud fra Aalborg-virksomheden Rib-it.dk omkring ulykken, der involverede en af deres både.

Nordjyllands Politi skrev i fredags på twitter:

Kl. 18.17 modtog vi anmeldelse om, at en båd var væltet rundt i havnen i Aalborg. Der blev sendt Redning, helikopter, ambulancer og Politi til stedet. Ved ankomst til stedet var de fire 4 personer, der havde været i båden alle samlet op i en anden båd, og alle 4 er i god behold. skriver Nordjyske - se fotos

Alle fire om bord kom hurtigt på land: to blevet tjekket på sygehuset er hjemme igen. De 2 andre kunne gå hjem efter at have afgivet forklaring.

Søndag formiddag har RIb-it.dk sendt udsendt en officiel udtalelse omkring hændelsen. De kalder episoden for et hændeligt uheld, hvor ingen heldigvis kom til skade.

Følgende blev bl.a. sendt skriver lokalmediet Migogaalborg.dk: (se fotos)

“Vi har altid sat sikkerhed i højsædet. Med mere end 350 timer årligt er vi nogle af Danmarks mest erfarne i at sejle RIB med kunder. Båden bliver synet hvert andet år efter reglerne og alle førere har været til praktisk prøve ved Søfartsstyrelsen.

Alle bådførere hos os har de lovpligtige certifikater og båden er synet og godkendt som alle andre erhvervsbåde,” lyder det fra indehaver Lars Bo Willumsen i udtalelsen.

Han ærgrer sig især over, at mange har været hurtig til at dømme, og har sendt hård kritik i retning af selve branchen.

“Som det ser ud nu, var det et hændeligt uheld. Fra tid til anden kan et dæk springe på en bil, der kører med god fart på motorvejen. Dækkene er i fin stand, men man kører måske over en sten eller andet og uheldet er ude.

Som det ser ud nu, var det et hændeligt uheld. Fra tid til anden kan et dæk springe på en bil, der kører med god fart på motorvejen.

Dækkene er i fin stand, men man kører måske over en sten eller andet og uheldet er ude.

På samme måde skete det med pontonen på vores Rib båd fredag aften i Aalborg Havn.

content-loader
content-loader
content-loader