Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Secumar går mod strømmen: En bred vest skal sikre den bedste komfort

Producenten går sin egne veje med Ultra 170-vesten, der er skabt med et bredt og fladt design og fleece i kraven. Samtidig kan vestens patron let kontrolleres inden sejladsen.

Af Sara Sulkjær |

En smal og rund redningsvest er tilsyneladende cocktailen, der i disse dage står øverst på designernes menukort, når nye veste kommer til. Men ikke hos Secumar. Her har man i stedet satset bredt, da det seneste skud på stammen, den såkaldte Secumar Ultra 170, skulle søsættes:

- Mange veste i dag er smalle og runde, så de visuelt ikke ser ret brede ud, når man ser dem forfra, men de bliver til gengæld stive. Dét, Secumar gør med Ultra-vesten, er, at den er bred, men flad, hvilket gør den ekstrem smidig over skulder og ned over brystet, forklarer Mads Bruun-Larsen, dansk agent for Secumar, til Minbaad.dk.

Fleecen i vestens krave bidrager yderligere til den behagelige komfort, ligesom en lav vægt mindsker redningsvestens tyngde under sejlads.

Indikator sladrer om problemer

Med det patenterede click-spænde kan bådejeren let og enkelt i- og afføre sig vesten, samtidig med at en skridtgjord og en D-ring i rustfrit stål - hvis den vel at mærke anvendes - højner sikkerheden under brug. 

Også det faktum, at der på vestens højre front, hvor udløsermekanismen er monteret, er placeret et klart vindue med en indikator, der viser, hvorvidt udløserinflatoren og CO2º-patronen er klar til brug.

- Og med 4001-systemet er der kun ét sted, man skal tjekke, om der er grønt, for at vesten er ok, påpeger Mads Bruun-Larsen og tilføjer, at sejleren blot må ofre 30,00 kr., når tabletten hvert andet år skal udskiftes.

Højere opdriftsevne

Selvom Ultra-vesten, ifølge producenten, kommer med en opdriftsevne på 170N, lander den som en lang række andre veste på markedet i 150N-kategorien. Antallet af kategorier er ganske enkelt begrænset og spænder derfor ikke så bredt, at en decideret 170N-kategori er en del af kataloget.

Vesten, der uden og med harness koster henholdsvis 1.195,00 kr. og 1.295,00 kr., kommer i en onesize-model og kan bæres af personer med en minimumvægt på 50 kg. 

Du kan finde mere information om produktet på www.zip-it.dk eller ved at tage kontakt til Mads Bruun-Larsen på mads@zip-it.agency eller 51 21 55 81.

content-loader
content-loader
content-loader