Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Frostboksen 38 sluttede af Danmark Rundt Offshore i Vesterhavet i op til 25 m/sek.

106 timer og 9 minutter tog det den seks mand store Faaborg-besætning at sejle hele Danmark rundt. De sidste timer foregik med stormstorsejl mod indsejlingen til Kielerkanalen. - Fokus var at være 20 sømil væk fra kysten, hvis havari opstod, siger skipper Frost til Minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Frostboksen 38 kom i mål ved Brunsbüttel ved indsejlingen til Kielerkanalen kl. 22.44 onsdag aften, efter 106 timer og 9 minutters sejlads.

Båden jagtede blandt andet VO60'eren Nokias gamle rekord på 3 døgn og 8 timer.

Det nåede holdet dog ikke - Nokia-båden var også en 60-fods racer, der sejlede 9,7 knob i KDY's offshoresejlads. Frostboksen havde en gennemsnitsfart på 8,1 knob, men holdet loggede 22,1 knob i Østersøen.

Imponeret over båden

Turen i lige linje er 760 sømil, men holdet sejlede 860 sømil. Blandt andet gik man langt ud i Vesterhavet, da fiskere havde fortalt holdet, at bølgerne er mere rolige langt fra land, og fordi det er en god idé at have mindst 20 sømil til land, hvis eksempelvis master knækker, og man driver mod land.

- Vi havde som mål at sejle turen på under 4,5 døgn, og det lykkedes. Vi er tilfredse, siger en meget træt Jakob Frost, der selv har bygget båden på Tuco-værftet, som han er medejer af.

Om turen og det hårde vejr, siger han:

- Vi vidste, vinden ville komme. Jeg vil anslå, at der lå mellem 15 og 25 m/sek., vi sejlede foran for tværs. Vi havde et stormstorsejl og lille fok oppe, ville gerne have noget at trække igennem med, så vi havde en ok fok. Jeg er imponeret over min egen båd, ikke noget som helst gået i stykker, tre mand vågne og tre mand oppe, tre timers hvile, men man lå jo i en kulfiberkasse, så der var ikke ro om læ. Vi kendte vejrudsigten. Det var ikke farligt, det var jo bare blæsevejr og bølger, understreger Jakob Frost. 

Med ombord havde han de unge sejlere Claus Rønn, Mikkel, Jeppe, Benjamin og Mads Taatø.

content-loader
content-loader
content-loader