Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det var fra denne Ballad 30 at far og datter faldt i vandet udfor Nordsjælland i 5 til 8 m/sek. Privatfoto

Far og datter faldt over bord fra 30 fods Ballad da søgelænderet knækkede

Faderen Sebastian fik hurtigt talt 6-årige Sif til ro i vandet og gjort en farlig situation mindre skræmmende. Moderen Trine sad og styrede, men så dem falde i vandet og begyndte hurtigt at manøvrere hen til Sif og Sebastian, fortæller Gilleleje-forældrene i en beretning, som andre kan lære af.

Af Troels Lykke |

Vi deler den her oplevelse for at andre kan lære af vores uheld, fortæller Trine og Sebastian fra Gilleleje til minbaad.dk.

Vi sejler vores 3. sæson og troede vi havde sikkerheden i top under vores sejlads, da vi er nye og har mindre børn om bord på båden.

Alligevel skete der det, da vi sejlede fra Gilleleje til Hundested, som vi havde frygtet mest. Vi kom ud i en mand overbord-situation, da søgelænderet knækkede og Sebastian og Sif røg overbord.

Normalt har ungerne sikkerhedsline på når de ikke er om læ, men Sif var blevet søsyg og havde brug for at blive trøstet af sin far. Heldigvis havde begge redningsvest på.

Sebastian fik talt Sif til ro i vandet

Sebastian fik hurtigt talt Sif til ro i vandet og gjort en farlig situation mindre skræmmende for et lille barn. Trine sad og styrede, men så dem falde i vandet og begyndte hurtigt at manøvrere hen til Sif og Sebastian.

I andet forsøg lykkedes at sejle tæt nok på, til at Sebastian kunne få fat i det reb Trine havde kastet ud og Sif kunne hales om bord ind over rælingen ved fælles hjælp og stroppen i redningsvesten.

Sebastian fik fat i kanten af båden og kom op ved badestigen, som Trine havde sænket da hun manøvrerede hen til de to i vandet.

Trine havde under hændelsen givet sig selv et par forsøg inden hun ville ringe efter hjælp. Mens det hele stod på forsøgte Trine at få de skibe der lå i nærhedens opmærksomhed dog uden held.

Alle kom i båden i god behold

Efterspil: vi er blevet en meget dyrt købt lektie rigere. Men det har fået os til at tænke. Nye regler; ALLE har sikkerhedsline på, når de ikke er om læ. Redningsvesten er ikke til diskussion. Forældrene må ikke sidde i samme side under sejlads. Vi skal havde orangerøg til at skabe opmærksomhed på. Når der sejles med nye, der ikke har sejlet skal mand-overbord øves ikke bare snakkes igennem.

Vi har ikke mistet lysten til at sejle, men næste næste tur skal være i roligt vejr. Vi skal lige genvinde troen på Aviva og projektet med at sejle med små børn igen.

Sejlerhilsen

Trine og Sebastian

Opdateret kl. 22.52

content-loader
content-loader
content-loader