Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den samlede havplan kan findes på nettet. Foto: Søfartsstyrelsen

Danmarks samlede havplan er klar - få oplysninger om dit lokale farvand i smart oversigtskort

Mange siders avanceret lovtekst er droppet til fordel for et innovativt danmarkskort, der gør det nemt at finde de nødvendige oplysninger i Danmarks første samlede havplan. Havplanen er samtidig den første digitale af sin slags.

Af Sara Sulkjær |

Havet har altid spillet en særlig rolle for danskerne. Alligevel har Danmark aldrig haft en samlet og langsigtet plan for anvendelsen af de mange farvande.

Det ændres nu. Den 31. marts lancerede Søfartsstyrelsen en digital havplan. En plan, som nu er vedtaget, efter at den frem til den 31. september var i høring.

Det skriver Center for Offentlig Innovation på sin hjemmeside.

Kystnære arealer friholdes

Planen skaber, ifølge Søfartsstyrelsen selv, rum for såvel erhvervslivet som de mange lystsejlere, der dagligt anvender havet til rekreative formål:

- Havplanen sikrer, at mange kystnære arealer friholdes fra arealudlæg til nye, større anlæg, så naturen fortsat kan nydes af mange mennesker, understreger Søfartsstyrelsen i en video.

Dermed kan såvel sejlerturister som de lokale lystsejlere i størstedelen af landet anvende havet som hidtil. 

Nu skal man ikke være ekspert

Den nye havplan er Danmarks første, retligt bindende digitale plan. Mange siders avanceret lovtekst er derfor skaleret ned til et overskueligt kort, der giver sejlere og andre interesserede hurtig og overskuelig adgang til de nødvendige oplysninger:

- Havplanen sætter nye standarder for, hvor brugervenlig dansk regulering kan være. Den adresserer problemet med, at regler ofte er så komplicerede, at man skal være ekspert eller have en lang boglig uddannelse for at kunne forstå dem, påpeger Henrik Skovmark, chefkonsulent i Søfartsstyrelsen, overfor Center for Offentlig Innovation.

Tjek selv det digitale havkort her.

Kilder: Center for Offentlig Innovation og Søfartsstyrelsen

content-loader
content-loader
content-loader