Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nacra 17-sejlerne Lin og CP må indtil videre vente med at blive vaccineret mod corona. Foto: Peter Brøgger

Venstre vil have 100 OL-atleter frem i vaccinekøen - nej, siger Socialdemokratiet

Det ser sort ud for OL-sejlerne og andre atleter, for Socialdemokratiet afviste torsdag at skubbe OL–atleter frem i vaccinekøen - men det skal ændres, mener Venstre. Vaccinationen skal være før 1. juli, lyder det fra atleterne.

Af Troels Lykke |

- Selvfølgelig skal vi finde en løsning for de 100 danske OL-atleter og vaccine, der gør deres deltagelse i OL mulig. OL-deltagelse har været hele deres liv – for nogle af dem i 10-15 år, siger idrætsordfører Stén Knuth.

Det skriver TV 2.

- OL-atleterne er en vigtig motor for den fødekæde, der inspirerer og motiverer vores børn og unge fra alle samfundslag til at søge ind i det fællesskab, der er i idræts- og foreningslivet over hele landet, tilføjer Knuth i en skriftlig kommentar. 

Hækkeløber Sara Slott: Vi skal ikke foran kroniske syge

En kommentar, som hækkeløber Sara Slott ikke overraskende bakker op om:

- Vi skal selvfølgelig ikke før i køen end kronisk syge eller svage borgere. Men når vi kommer ned til den kategori, som hedder måske raske 50-årige, så vil jeg personligt godt kunne argumentere for, at de atleter, der skal til OL, skal frem i køen.

- Vores job er at konkurrere rundt i verden, derfor synes jeg, der er et ræsonnement i, at eliteudøvere, der er tvunget til at rejse på grund af sit job, får tilbudt en vaccine, når alle kronikere og svage personer har fået og er dækket ind, siger Sara Slott til TV 2 SPORT.

OL-atleter skal have maksimal tryghed med til Tokyo

DIF, som har til opgave at varetage atleternes interesser, er helt på linje med Sara Slott i spørgsmålet om, hvorvidt OL-atleter kan komme foran i køen til coronavaccinerne, lyder det fra direktør, Morten Mølholm, der dog er i tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre.

- Jeg håber selvfølgelig på, at vi kan få vaccineret OL-atleterne inden OL og gerne i nogenlunde god tid inden OL, så det ikke ødelægger deres forberedelser. Men om det lykkes, det skal jeg ikke kunne sige.

De Olympiske Lege begynder i Tokyo den 23. juli og varer til 8. august. Ved seneste OL stod de danske atleter for 15 medaljer.

Kilde: TV 2 Sport

content-loader
content-loader
content-loader