Gå til hoved-indhold
Tur
De to sejlere betalte 350.00 kroner for båden. Privatfoto
Tur
De to sejlere betalte 350.00 kroner for båden. Privatfoto

Rygende batterier på overarbejde forsinker langtur for sejlervenner

- Vi får undersøgt, hvad der sker og opdager, at der under gulvet er helt fyldt op med vand, hvor der i alt kan ligge 1000 liter, siger Daniel Hopmann til TV 2 Lorry over telefonen fra Tenerife før jordomsejlingen, der nu er udsat.

Af Troels Lykke |

Alt var klappet og klart.

22-årige Daniel Hopmann og hans ét år ældre kammerat Jeppe Stærgaard havde brugt de seneste dage på at pakke deres båd, S/Y Ariel, til randen med proviant - cirka et ton mad og vand - og de havde lagt sidste hånd på forberedelsen af båden.

Det skriver TV 2 Lorry. 

Makkerparret har tilbragt 14 dage på den kanariske ø Tenerife, og nu var tiden så inde til det store kryds henover Atlanten.

TV 2 Lorry mødte de to venner sidst i juli få dage, inden de stævnede ud på det første stykke af deres tre år lange jordomsejling ned langs Europas kyster.

Lænsepumpe med modsat effekt

Mandag var det meningen, at de skulle påbegynde sejladsen over Atlanterhavet til først Cap Verde-øerne og siden den caribiske ø Saint Lucia.

Men klokken 04.30 natten til fredag vågnede de to i deres båd til lugten af noget brændt og lyden af kogende vand. 

- Vi får undersøgt, hvad der sker og opdager, at der under gulvet er helt fyldt op med vand, hvor der i alt kan ligge 1000 liter, siger Daniel Hopmann til TV 2 Lorry over telefonen fra Tenerife.

Bådens lænsepumpe var gået stykker, så i stedet for at suge vand ud af båden, dryppede den vand ind i båden. Vandet steg over bådens batterier, som derfor kortsluttede.

De to venner fik dog tømt båden og sikret, at der ikke var nogle af batterierne, som kunne starte en brand. De lagde sig derfor til at sove igen men med alarmer, så de løbende kunne tjekke, at der ikke kom mere vand ind.

Røg fra gulvet

Det var dog ikke længe, de to nåede at være i drømmeland.

For efter halvanden time var den gal igen, da de vågnede ved, at der stod røg op igennem gulvet i kahytten.

- Det var vores AIS, et elektronisk GPS-system, som var smeltet. Så der måtte vi komme ud af kahytten og stå og vente på, at røgen var forsvundet. Det var ret skræmmende, at der kom røg op af gulvet, når det jo ligesom er ens hus, siger Daniel Hopmann.

De to venner regner med at bruge 7-8 dage på at komme ned til Cap Verde og derefter 18 dage henover Atlanten til Caribien.

Kilde: TV 2 Lorry

content-loader
content-loader
content-loader