Gå til hoved-indhold
Udstyr
For første gang i branchen er Garmin begejstrede for at tilbyde denne nye radomserie i sort eller hvid, hvilket gør det lettere for brugerne at tilpasse deres radar til deres fartøj. PR-foto

Ny Garmin 18x og GMR Fantom 24x kuppelradarer kan se 48 sømil frem

GMR Fantom 18x og GMR Fantom 24x solid state-kubbelradarer tilbyder 50 watt udgangseffekt til lang rækkevidde og bedre måldetektion på vandet. Det sker selv ved høje hastigheder, i tåge og i regn.

Af Troels Lykke |

Udstyret med Garmins signatur MotionScope-teknologi kan man med de nye kraftfulde Fantom 18x/24x-radomer registrere og fremhæve bevægelige mål i forskellige farver, hvilket giver sejlere værdifuld fartøjsposition, vejrudsigt og mere.

- Når synligheden er lav, og omgivelsesfornemmelse er afgørende, har du brug for en radar, du kan stole på. Mere strøm betyder, at du får en mere konsekvent målpositionering, fremragende målseparation og hidtil uset nær- og langdistancemåldetektion for et klart, kortfattet overblik over, hvad der venter lige på din Garmin-plotter, siger Dan Bartel, Garmin vice president for global forbrugersalg til bådpressen.

- Og for første gang i branchen er vi begejstrede for at tilbyde denne nye radomserie i sort eller hvid, hvilket gør det lettere end nogensinde for brugerne at tilpasse deres radar til deres fartøj, fortsætter han.

Kraftfuld radar med nye strømbesparende indstillinger

Med 50 watt maksimal udgangseffekt - det dobbelte af markedets øvrige solid state-kuppelradarer - tilbyder de nye Fantom 18x/24x-radomer en rækkevidde fra 20 fod til 48 sømil og forbedret måldetektering, selv i tåge eller regn.

Desuden leverer de op til 60 omdr./min. rotationshastighed for en opdateringshastighed, der bedre kan registrere bevægelse, herunder både, der nærmer sig ved høje hastigheder.

Takket være den nye strømsparetilstand kan brugerne vælge, hvornår de skal bruge fuld strøm, og hvornår de skal holde tilbage og spare strøm, når de ikke har brug for det. Dermed har de netop mere, når der er brug for det.

Derudover lader tidsindstillet transmissionstilstand brugerne angive aktive og inaktive tider ned til sekundet for at hjælpe med at reducere strømforbruget, så de kan være på vandet længere end nogensinde før.

Utrolig detalje og øget omgivelsesfornemmelse

Ud over en øget effekt tilbyder de nye Fantom 18x/24x-radomer en række funktioner, der hjælper med at øge omgivelsesfornemmelsen på vandet, herunder:

  • MotionScope-teknologi – bruger Doppler-effekten til at registrere bevægelige mål og fremhæve dem i forskellige farver, så brugerne kan navigere rundt i andre både eller hårdt vejr eller mod fiskesteder, hvor fugle spiser ved overfladen
  • True echo trails – se et historisk "tog" på skærmen for lettere at identificere bevægelige mål og potentielle kollisionstrusler
  • Dobbelt rækkevidde – alle fantom-radarer tilbyder en funktion med dobbelt rækkevidde, så brugerne har mulighed for at se både nær- og langdistancevisninger samtidigt med et overlæg på et kort for et eller begge områder, hvilket eliminerer behovet for at skifte mellem visninger
  • Dual radar support – displayenheder kan trække data fra en af to forskellige radarkilder for at give redundans
  • Dynamic auto gain – denne funktion tilpasser sig automatisk til brugerens omgivelser for optimal ydelse under alle forhold
  • Dynamisk havfilter – forstærkningen justerer automatisk hav-clutter til rolige, mellemstore og hårde havforhold
  • Radaroverlay – brugere kan nemt overlejre radarbilleder på plotterens kortside

De nye 18” GMR Fantom 18x og 24” GMR Fantom 24x tilbydes i både en hvid og sort farve og forventes at være tilgængelig i december 2021 med vejledende priser fra 19.399 til 23.999 danske kroner. For mere information, besøg www.garmin.com/marine.

Læs desuden mere på: facebook.com/garmindanmarkinstagram.com/garmindenmark eller Garmin Youtube.

content-loader
content-loader
content-loader