Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De nye restriktioner betyder, at blandt andet Finnjollesejlerne igen kan mødes til træninger på vandet. Arkivfoto

Nu kan sejlerne træne igen - forsamlingsloftet hæves fra 5 til 25 for udendørs idrætten

Der var gode nyheder til sejlerne, da regeringen onsdag fremlagde sit seneste corona-udspil. Fra mandag den 1. marts er det igen muligt at mødes til træning på vandet i grupper på op til 25 personer. Før måtte blot fem sejlere mødes.

Af Sara Sulkjær |

Når kalenderbladet om få dage vendes, og den 1. marts titter frem, vil det igen være muligt for landets mange sejlere at mødes på vandet til venskabelig og hyggelig træning. 

Det står klart, efter at den danske regering med statsminister Mette Frederiksen i spidsen efter en længere forhandlingsrunde i går, onsdag, kunne fremlægge de seneste restriktioner.

Slut med tvungen solo-træning

Restriktioner, der betyder, at de danske sejlere atter kan skue træning i større grupper i horisonten:

– Det var virkelig en dejlig melding, vi fik i dag, og jeg er meget taknemmelig for, at vores idræt er blevet en del af genåbningen. Med et loft på 25 kan vi gennemføre mange aktiviteter, påpeger formand i Dansk Sejlunion, Line Markert til unionens Facebookside, og fortsætter:

- Alle de sejlere, der har været nødsaget til at træne alene eller i små grupper hele vinteren, kan igen komme på vandet i et større felt.

Det mentale velvære er vigtigt

Det er ikke kun på vandet, at den større forsamlingsfrihed vil få betydning. Også sejlernes mentale velvære højnes, når de sociale aspekter ved sejladsen atter kommer i spil: 

- Foreningslivet og fælles træning har stor betydning for det mentale velvære. Det er superpositivt, at politikerne også har øje på det i deres forhandlinger, understreger Line Markert.

Få seneste nyt om restriktionerne og deres indflydelse på Sejlsportsdanmark via unionens hjemmeside her.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader