Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lokale Søren Dulong Andreasen tog endnu en guldmedalje, Jesper Armbrust fra Aabenraa tog endnu en sølvmedalje og Jacob Kristensen fra Hellerup tog endnu en bronzemedalje. Foto: Per Heegaard

Søren Dulong Andreasen vandt atter DM i Contender - John Bagh mindet i år

Baneleder Lars Bøcher var hurtig til at afvikle de ti sejladser, i Hellerup så ventetiden mellem sejladserne for de 20 Contender-sejlere var minimal i efterårskulden. Årets Contender-DM var også ”John Bagh Memorial Regatta”, for at mindes sejleren, der gik bort i år.

 

Af Troels Lykke |

I weekenden d. 23.-24. oktober blev årets DM for Contender afgjort på vandet ud for Hellerup Sejlklub.

Der var ikke de store overraskelser i podiet, hvor lokale Søren Dulong Andreasen tog endnu en guldmedalje, Jesper Armbrust fra Aabenraa tog endnu en sølvmedalje og Jacob Kristensen fra Hellerup tog endnu en bronzemedalje, fortæller Contender-sejler Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub.

Vejrmæssigt var det et all-round-stævne med vejr i den lidt lettere ende lørdag, hvor særligt sidste sejlads foregik inde i båden, og hvor søndag var præget af mere vind og alle mand helt ude i trapez-snoren.

Effektiv baneleder i efterårskulde

Eneste konstante over de to dage var efterårskulden. Heldigvis var baneteamet under ledelse af baneleder Lars Bøcher dygtige og hurtige til at afvikle de ti sejladser, så ventetiden mellem sejladserne var minimal.

Det var et stærkt felt, der var på vandet. Foruden Søren, som har vundet alle DM’er, han har sejlet siden år 2002, så var det med den regerende europamester Jesper Armbrust på den samlede andenplads, og den regerende verdensmester, tyskeren Max Billerbeck, på den samlede tredjeplads.

Som ikke-dansker kunne han dog ikke få DM-bronzemedaljen, som i stedet gik til den lokale Jacob Kristensen.

Men udover top-sejlerne, så var det tydeligt at se, at der blev sejlet flot igennem hele feltet. Så selvom de sejlere, der normalt kan blande sig i verdenstoppen alle placerede sig i top 6, så var der ikke langt fra top til bund i det 21 både store felt.

John Bagh Memorial Regatta i år - sejler gik bort

Årets Contender-DM var i år også kaldt ”John Bagh Memorial Regatta”, for at mindes den contendersejler, vi desværre mistede tidligere i år. John var altid garant for godt humør på land og en god fight på vandet, når der blev sejlet stævner.

Tidligere har contenderklassen også haft en stand på bådudstillingerne i Bella Centeret, og her var John en af de bærende kræfter bag denne stand. Derfor var det vigtigt for den danske contenderklasse at mindes ham og sejle årets DM i hans ære, fortæller Jon Møgelhøj.

Resultater 

content-loader
content-loader
content-loader